avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc într-un duplex. Vecinul dorește să ridice ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc într-un duplex. Vecinul dorește să ridice mansardă ...

Locuiesc într-un duplex. Vecinul dorește să ridice mansardă pe jumătatea lui. Poate să facă asta? Nu are nevoie de consimțământul meu?
Cel mai recent răspuns: konstk , utilizator 13:30, 8 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul care doreste sa ridice mansarda are nevoie de acordul notarial al tuturor proprietarilor imobilului.
De asemenea, toți proprietarii trebuie să acorde atât drept de servitute pentru accesarea neîngrădită a mansardei/supraetajării pentru noul proprietar, dar mai ales sunt de acord și înscriu în cartea funciară dreptul de proprietate exclusivă asupra unei părți comune a imobilului, respectiv terasa/podul imobilului ce se dorește a fi mansardat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Scoatere din cartea funciara mihaikkkkk mihaikkkkk **buna seara! ar putea noii mei vecini sa ma scoata din cf fara semnatura mea si a sotiei .este vorba de un duplex si ei au cumparat doar ap. nr 2 la nr1 ... (vezi toată discuția)