avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Salutare tuturor. As dori sa ma lămuresc intr-o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Salutare tuturor. As dori sa ma lămuresc intr-o speță daca ...

Salutare tuturor. As dori sa ma lămuresc intr-o speță daca ma puteti ajuta.
In cursul zilei de azi am fost sa alimentez cu carburant la o benzinarie Rompetrol la care merg de doi ani pentru a alimenta cu card de bonuri Sodexo. Intamplarea a facut ca ieri in momentul in care doream sa achit cu acest card, pos ul a dat eroare de comerciant ( cum ca acest card nu e acceptat, desi timp de 2 ani am alimentat cu acest card fara probleme, inclusiv in urma cu 2 saptamani tot de la aceeasi statie Rompetrol).
Neavand bani cash la mine am rugat-o pe dna de la casa sa las buletinul si sa merg acasa repede pentru a aduce banii pe carburantul alimentat, insa mi s-a spus raspicat faptul ca accepta doar telefonul mobil personal pana ma intorc cu banii ( o chestiune de maxim 30 de minute ) iar angajata Rompetrol mi-a retinut telefonul mobil spunand sa aduc banii. Am intrebat-o politicos ce logica are sa opreasca un iphone parolat si cu amprenta din moment ce nu cunoaste datele de autentificare pentru a putea avea acces in telefon. Dumneaei raspunzand ca asa poate sa anunte politia si sigur o sa dea de mine chiar si fara buletin. Am intrebat o din nou politicos ce logica are sa refuze cartea de identitate ( unde apare nume, adresa, cnp si tot ) in detrimentul unui telefon pe care il pot bloca oricand doresc daca chiar aveam intentia de a nu achita si mai apoi devenind inutilizabil ( desi dna spunea ca poate acoperi ,, paguba de 90 lei " in cazul in care nu reveneam cu banii ).
Doresc sa aflu cat de legal este ceea ce a facut angajata benzinariei oprindu-mi singurul telefon personal si nu buletinul, eu avand riscul de a fi in pericol, fiind in imposibilitatea de a apela serviciile de urgenta sau pe cineva apropiat, mergand pe o distanta de 8 km pana acasa pentru a aduce bani cash.
Cunosc situatii in care s-a lasat cartea de identitate pana cand persoana respectiva a venit cu banii, insa se pare ca doamnei ii placeau foarte mult iphone-urile. Ba mai mult, am fost apelat de un membru din familie si angajata Rompetrol a considerat ca e normal sa dea ton de ocupat persoanei respective ca si cand era bunul ei personal ( persoana respectiva suferind un atac de panica pentru ca nu stia ce se intampla si de ce nu raspund si apelurile ii sunt respinse ).
In orice caz, as dori sa aflu daca pot actiona in instanta aceasta situatie mai ales ca nu mi s-a dat sa semnez ceva cum ca am lasat telefonul si apoi ca a fost predat din nou catre mine si mai ales ca in drum spre casa, putea sa mi se intample orice si familia nu stia de mine si nu mai aveam telefon mobil de pe care sa pot anunță familia sau autoritățile.

Va multumesc.

Rares
Cel mai recent răspuns: Bogda944 , utilizator 21:21, 7 Februarie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
de curiozitate, cati ani aveti ?
Buna seara. Nu stiu ce relevanță are intrebarea dvs avand in vedere speța descrisa aici. Daca ma puteti ajuta in speța descrisa, apreciez, daca nu, nu vad rostul întrebărilor de acest gen. E total pe langa subiect.

gi-jane2 a scris:

de curiozitate, cati ani aveti ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, asa e, nu are relevanta, eram doar curiaoasa, ca pare o problema ridicata de un pustan.
angajata nu v-a bagat mana in buzunar, voiati sa lasati telefonul, il lasati, daca nu, nu. Nu avea cum sa va oblige. Chema politia si rezolvati.
asta cu a sunat telefonul, i-a dat atac de panica... dramatizari de astea, nu isi au rostul in instanta.
Nici nu aveti vreo dovada ca nu a acceptat buletinul si a vrut telefonul si chiar daca ati avea, nu faceti nimic cu ea. Asta pe subiect...
Pe scurt, nu aveti "un caz".
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Buna seara,

Va multumesc pentru răspuns. Tocmai ca e prima data cand pățesc lucrul acesta. Angajata benzinăriei a spus ca nu pot pleca pana nu las telefonul personal, desi am insistat sa las buletinul, cum este normal si logic pentru a avea datele mele personale.
Nu mai apelam la acest forum daca consideram ca nu este un abuz din partea angajatei respective.
Dna respectiva nu a spus nici o clipa ca daca refuz sa ii dau telefonul cheama politia.
Mi-a spus raspicat sa ii dau telefonul ca sa pot pleca si sa aduc banii aferenti carburantului.
Referitor la ,, exagerarea" cu atacul de panica... din pacate exista foarte multe persoane ce pot intampina acest lucru in anumite situatii. Nu vad de ce considerati ca este o exagerare din moment ce lucrurile au stat astfel.
Va intreb altceva: daca in goana nebuna de a ajunge repede acasa dupa bani mi se intampla ceva grav si nu aveam telefon de pe care sa sun, fiind retinut la benzinarie...cine era răspunzător de cele intamplate daca eu nu puteam lua legatura cu nimeni ?

Multumesc frumos.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti sanse cu nici o actiune legală nici în civil si nici în penal.Puteati să chemați un.prieten,o rudă să vă aducă banii,să solicitați să discutați cu un șef ierarhic al angsjatei respective,să chemați politia dacă considerati ca v ar fi bruscat,amenintat,reținut/sechestrat acolo,păstrat tel cu forta ,dar la dvs nu a fost cazul.Din punct de vedere moral nu a procedat corect era suficient buletinul(deși legal nu poate fi pastrat de alte persoane).Nu prea aveti cui să vă plângeri si ce măsuri să fie luate din pacate,poate conducerii benzinării dacă este franchiza sau la societatea mama...

Alte discuții în legătură

Document justificativ greseala incasare Maria Cadinoiu Maria Cadinoiu Un angajat plecat in delegatie are in folosinta un card de motorina care este alimentat deja, a platit de pe card o suma gresita (casierul de la benzinarie a ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa sau alte beneficii Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este următoare: prin CIM pe langa salariu am optat pt un card de combustibil alimentat lunar cu o sumă de bani de către compania. La ... (vezi toată discuția)
Este de natura penala? ionutzradu84 ionutzradu84 Am semnat un contract de mandat comercial cu firma A,contract care a expirat in 2 saptamani de la semnare,dar ambele parti si-au continuat colaborarea timp de ... (vezi toată discuția)