avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VREAU SA PREIAU O FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VREAU SA PREIAU O FIRMA

As dori sa preiau firma unui prieten,din alt oras decat al meu.aceasta firma,are niste datorii,dar eu as dori sa o preiau chiar si asa,suma datorata de actualul administrator fiind aproape aceeasi cu suma pe care o datorez eu acestuia.
Fiind in alt oras,as dori sa stiu pasii exacti,pentru a rezolva actele ce le am de incheiat cu dumnealui intr-o singura zi.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.cat de repede posibil.

v-am editat mesajul inlocuind majusculele, va rugam sa cititi regulamentul de postare in forum
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
George, Avocat
Cel mai recent răspuns: mariana iulia , utilizator 09:41, 3 Ianuarie 2010
sa inteleg ca acel administrator( care este dator la stat cu o suma care este egala cu ce-i datorati dvs) este si unic administrator al societatii ce doriti sa o luati?

Se face: ACT ADITIONAL+CONTRACT DE CESIUNE ; contor de cuvinte la acest act aditional, se actualizeaza actul constitutiv - in el o sa fiti dvs asociat si administrator ( doriti sa-i schimbati di sediul in orasul dvs?) daca da atunci trebuie si un CF ptr spatiul unde doriti sa duceti sediul + un contract de comodat (sau de inchiriere vizat la finante daca proprietarii sunt pers fizice) cu proprietarii. Deasemenea mai trebuie un specimen de semnatura + declaratie + cazier fiscal(se solicita prin cererea de mentiuni) - acestea se fac la reg com pe formularele de acolo.

Succes!
daca exista si schimbare de sediu in alt judet cererea se poate depune la ORC unde urmeaza sa isi stabileasca sediul.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic decedat iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Intr-o societate cu asociat unic , care a decedat, o persoana care are specimen de semnatura, mai poate sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o srl princessmaya princessmaya As dori sa vand un srl,fara datorii cu toate actele la zi.Vroiam sa stiu daca dupa ce o cesionez/vand o sa mai am vreo responsabilitate si ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Act constituitiv sa numire primi membrii ca. revocare administrator prin act aditional la actul constitutiv actualizat?? adela05 adela05 Am un act constitutiv la un SA prin care sunt numiti primii membrii ai Consiliului de Administratie. Acum, unul din cei 5 administratori care formeaza CA este ... (vezi toată discuția)