avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament cu nudă proprietate şi uzufruct viager. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament cu nudă proprietate şi uzufruct viager. Uzufructuarul ...

Testament cu nudă proprietate şi uzufruct viager. Uzufructuarul decedează înaintea testatorului. Se schimbă cu ceva dreptul de proorietate, nudul proprietar devine proprietar de drept după decesul testatorului ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: bojinca@gmail.com , utilizator 16:38, 8 Februarie 2021
Da, daca nu isi schimba testamentul intre timp, in favoarea altuia.
Daca uzufructuraul a decedat, poate ca ar fi mai bine sa schimbe testamentul, sa va lase casa.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Testatorul a decedat şi el, după decesul uzufructuarului, dar fără să schimbe testamentul.
si ati mers cu testamentul la notar ?
Încă nu am mers la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)
Dreptul de folosinta si nuda proprietate Justitiarul711 Justitiarul711 O casa este cumparata de 2 persoane, una dobandeste dreptul de folosinta iar cealalta nuda proprietate.Daca cel care are dreptul de folosinta moare, celalalt ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)