avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea testamentului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea testamentului.

sters.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
ContSters118933, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 3 Ianuarie 2010
buna seara,am sa-mi spun si eu parerea dar nu te supara pt ca nu vei rezolva nimic vei putea ataca testamentul dar sansele de reusita sint foarte mici si spun asta deoarece parintii mei au patit c-am acelasi lucru,poti deschide o actiune judecatoreasca dar este pierdere de vreme si bani cheltuiti aiurea, parintii mei sau resemnat deoarece nu poti anula un testament fara a avea argumente solide si un avocat foarte bun deci succes si nu te supara pe comentariul meu eu am spus realitatea nu poti ataca ori anula un testament fara a avea argumente solide
Nefiind mostenitori rezervatari....nu prea aveti sanse de reusita privind anularea testamentului. Matusa dvs putea dispune de bunurile sale dupa cum dorea.
Eu v-as intreba , pe ce motiv ati cere anularea testamentului? Pentru ca nu a lasat mostenirea impartita la mai multe rude, printre care si dvs? Nici o sansa , daca acesta este motivul....
sters.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
ContSters118933, utilizator
se poate ataca testamentu,in fuctie de continut si probe exista sanse de anulare.
Dumneavoastra nu aveti calitatea cerute de lege pentru a va adresa instantei de judecata in vederea reductiunii liberalitatii excesive , insa mostenitorii rezervatari justifica un interes si calitate procesuala, acestia fiind descendentii, sotul supravietuitor, ascendentii privilegiati.

Alte discuții în legătură

Probleme la testament ioana_topolino ioana_topolino buna,am o matusa si un unchi care nu au copii si care au hotarat sa imi dea casa mie,eu fiind unul din nepoti pe baza de testament.acestia mai au frati si ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Anularea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia dispune ... (vezi toată discuția)