avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am divortat la notar și fostul sot a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am divortat la notar și fostul sot a fost de acord ...

Bună ziua, am divortat la notar și fostul sot a fost deacod cu 1/4 din venit sa fie pensie alimentara. A lucrat jumătate de an și văzând ca de acolo I se oprea bani din salar a preferat sa muncească în alta tara. Apoi după câteva discuții aprinse a decis sa trimita câte 400-500 lei pe luna. De un an nu a mai lucrat cu contract ( a lucrat la negru) pt a nu mai plăti pensia cuvenita. Dacaam discuție cu el legat de plata pensiei spune a nu muncește și nu are bani. Ce as putea sa fac în aceste condiții??
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 17:29, 8 Februarie 2021
Daca nu muncește și nu are bani nu aveti ce face.
Vorbiti cu el sa dea mai mult.
Oricum, el.ramane dator și cu restul de bani dacă nu acoperă pensia.integral.
Deci el nu a mai plătit din martie 2020 pana în oct 2020. Apoi Oct și nov a dar în total 700 lei, apoi nu am plătit nimic.
Pur și simplu nu vrea sa plătească spune ca nu are bani (în condițiile în care eu știu ca lucrează la negru) .
Va mulțumesc pentru răspuns.
Mergeti la un executor judecatoresc sa puneti in executare hotararea privind plata pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la cnas alexeionel alexeionel Fiica mea a terminat facultatea in iunie 2013 (cu licenta) dupa care in noiembrie a urmat examenul de rezidentiat si de la 03.01.2014 este medic rezident inca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Nmeli Nmeli Buna... Am o fetita de 10 ani, sunt divortata de 7 ani... Pana acum un an cu chin cu vai am primit pensia alimentara in valoare de 125 lei pe luna dar de un an ... (vezi toată discuția)
Nu am platit de 4 ani pensie alimentara macul rosu macul rosu pana in 2008 am platit pensia alimentara mi se oprea direct din salariu .dar firma la care lucram a dat faliment .am mai lucrat perioade scurte dar la negru si ... (vezi toată discuția)