avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu am platit de 4 ani pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu am platit de 4 ani pensie alimentara

pana in 2008 am platit pensia alimentara mi se oprea direct din salariu .dar firma la care lucram a dat faliment .am mai lucrat perioade scurte dar la negru si atunci am incercat sa trimit pensia alimentara prin mandat postal si mia fost returnat .mentionez ca mama copilului inpreuna cu copilui nu mai este in tara din 2006 fiind plecata in germania .cum sa procedez ca sa nu am probleme in clipa cand ea va veni in tara ?de fapt ca sa nu am probleme cu lege ce pasi sa urmez ?
Cel mai recent răspuns: macul rosu , utilizator 20:15, 18 Martie 2012
daca puteti lua legatura cu mama copilului solicitatii va comunice un numar de cont la o banca unde sa virati banii lunar, pastrati documentele prin care virati banii si nu ve-ti avea probleme cu legea. cat despre perioada de 4 ani in care nu a-ti achitat pensia de intretinere puteti fi actionat legal si legea va poate obliga la plata pentru ultimii 3 ani, ce depaseste 3 ani se prescrie. ar fi de preferat sa gasiti o cale de solutionare amiabila a acestei situatii daca vreti sa evitati o eventuala plangere penala impotriva dvs. pt. art. 305 cod penal.
Deschideti un cont special in acest sens, in care sa depuneti acesti bani (macar de acum inainte), la care sa aiba acces mama copilului, ca reprezentanta a copilului, si asigurati-va ca aceasta are cunostinta de numarul acestuia.
Pastrati dovezile achitarii sumelor respective si a faptului ca ati instiintat-o pe mama despre aceste plati si modului in care poate intra in posesia banilor.

nu pot sa iau legatura cu mama fetitei nu stiu nici macar in ce oras din germania este .nici atunci cand eram in tara nu o puteam vizita pe cea mica .avea familia ei un comportament violent .dar atat cat am lucrat eu am continuat sa platesc pensia alimentara . multumesc pentru raspunsuri dar nu pot lua lagatura cu ea
[editat-scris cu majuscule]
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
sfatuitima ce sa fac in acest caz ,astept un raspuns .......va rog .multumesc anticipat
Pe ce adresa (Romania sau Germania )se trimeteau banii de catre firma la care ati lucrat ? Mama a plecat in 2006 si i-ati trimis pana in 2008.
Daca veniturile dvs sunt mai mici decat atunci cand s-a stabilit pensia, puteti actiona in instanta pentru micsorarea pensiei, iar daca va permiteti suma ce-o datorati in hotarare, puteti deschide cont pe numele fetitei.
Pastrati si dovada ca banii trimisi prin mandat postal s-au intors.

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului - pensie de intretinere refuzata de mama laurentiu120 laurentiu120 bună ziua sunt o persoană care in urmă cu 2 ani am avut un accient si am rămas paralizat .eu am trăit in concubinaj cu o femeie 5 din care a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Neridicarea pensiei de intretinere,rea vointa din partea mamei popaliviu67 popaliviu67 Am o mare rugamintela dvs., Sunt divortat de aproape 2 ani,urmind sa platesc copilului o pensie de intretinere in cuantum de 300 ron, iar din luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ana2006 ana2006 trebuie sa platesc pensia alimentara la copilul meu.unde trebuie sa ma adresez la ce institutie ?am nevoie de ceva acte? poate sa puna altcineva banii in locul ... (vezi toată discuția)