avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, am niste nelamuri in legatura cu calculul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, am niste nelamuri in legatura cu calculul vechimii ...

Buna ziua, am niste nelamuri in legatura cu calculul vechimii la locul de munca. E vorba de un post de cercetator stiintific intr-o institutie de stat (un muzeu). Am inceput sa lucrez acolo in 2006, iar intre 2008 si 2012 mi-am suspendat contractul de munca pentru studii de doctorat (efectuate in afara tarii). In paralel cu doctoratul am fost angataja cu contract pe perioada nedeteminata, cu timp partial 4h/ zi ca asistent de cercetare la Universitate (in perioada 2007-2015). Acest contract apare in Revisalul Universitatii, insa nu este luat in calcul la vechimea locului de munca de la muzeu. Ar trebui sau nu calculat la vechimea la locul de munca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 8 Februarie 2021
Acea perioada trebuie luata in calculul vechimii in munca.
Multumesc mult!
Imi puteti indica, va rog, legea care stipuleaza insumarea vechimii din alta institutie decat cea la care am salariul de baza? multumesc mult!
Codul Muncii
art.16
.....
(5) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
.....

Legea 153/2017
art.10
....
(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradația salariului se calculează conform vechimii în muncă sau în specialitate/domeniu? Marcy79 Marcy79 Domeniul în care lucrez: Cercetare științifică într-o unitate de cercetare subordonată Academiei de Științe Agricole și Silvice. Vechimea mea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea in munca ? cricardo cricardo buna seara ! daca am fost incadrat cu carte de munca in sistemul bugetar din 1997 pana in 2003, iar din 2004 pana in 2016 in sistem privat, la incadrarea in ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la bugetul statului aferente perioadei lucrate in strainatate liliana petrisor liliana petrisor Stimata D-na / Stimate Domn, Ma numesc Alexandru Petrisor si in anul 1998, imediat dupa obtinerea licentei in tara, am plecat sa studiez in Statele Unite ... (vezi toată discuția)