avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... procura sau declaratie care i diferenta? Sant in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

procura sau declaratie care i diferenta? Sant in Franta , vreau ...

Procura sau declaratie care i diferenta?
Sant in Franta , vreau sa dau imputernicire fratelui meu pt dezbatera mostenirii sau de a vinde o casa.
As vrea un raspun pe jargonul omului de rand.
Deci cum sa fac eu o declaratie sau o procura, aici, fara sa ma deplasez la consulat pentru recuperare?
Nu exista un formular tip de a l completa si mai ales de al trimite , si retour deci prin mail sau in documente personale in contul creat la consulat?
Adica daca o pot face aici la un notar local si apoi sa o trimit la ambasada pt apostilare(?) prin mail sau teleincarcare prin computer?
Multumesc de retour
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
miocha, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:01, 8 Februarie 2021
Actele din Franta nu trebuie apostilate. Faceti procura la un notar care are apostila de la Haga, daca vreti sa fiti mai ok (asta in cazul in care unii nu stiu). Transmiteti procura in tara la cineva de incredere care o va traduce la un traducator si o va legaliza la un notar din Romania dupa care o va prezenta la notarul la care doriti sa dezbateti succesiunea si sa intocmiti actele de vanzare/cumparare a casei.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate Nearlygoods Nearlygoods Asi dori si eu sa stiu daca plec cu tatal in spania iar mama este acolo poate face procura prin notar? si daca da cum pune apostila din cate stiu trebuie ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)