avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Locuiesc in Tulcea,și sunt angajată la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Locuiesc in Tulcea,și sunt angajată la o firmă ...

Bună ziua! Locuiesc in Tulcea,și sunt angajată la o firmă cu punct de lucru în Constanța,ca agent de vânzări pe zona de acoperire a orașului Tulcea, unde mi-am desfășurat activitatea până în prezent. La momentul angajării (februarie 2020) am semnat un C.I.M în două exemplare cu un salariu de bază lunar brut de 4332. Acum,firma îmi trimite să semnez un act adițional conform legii 53/2003 art 17(4) de mărire a salariului de la 2230 Ron la 2310 ron. Menționez că am cerut la ITM un extras din REVISAL, și am descoperit că m au înregistrat cu un contract cu același Nr. de înregistrare,dar cu salariul de bază de 2230 Ron. Eu am refuzat să semnez acel act adițional, și de aici au început presiunile și hărțuirea, fortandu-mă să-mi dau demisia, interzicandu-mi să-mi mai desfășor activitatea pe zona orașului Tulcea, mi-au luat obiectele muncii precum chitantier, autoturism, mi-au schimbat parola programului de operare din tabletă,și m-au înștiințat verbal și scris că începând cu data de 02.02.2021 mă voi prezenta zilnic la punctul de lucru din Constanța,de la 8:30 până la 17:30 (să fac naveta cu autobuzul sau trenul) unde îmi voi desfășura activitatea ,, stând într-un birou să mă uit cu ochii pe pereți''in condițiile în care eu am fost angajată că agent, strict pe zona orașului Tulcea. Din data de 02.02 2020 până pe 11.02 2020 sunt in concediu medical. Întrebare: 1) îmi pot desface contractul de muncă neprezentandu-mă la Constanța? 2) Ce ar trebui să fac în temei legal, mai departe, în condițiile date? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Amira76 , utilizator 17:10, 11 Februarie 2021
Dacă eu am semnat un CIM in doua exemplare,cu titlu de salariu de 4330 Ron brut ,iar ei m-au înregistrat în REVISAL cu un alt contract (sau au modificat contractul) ,cu salariui minim pe economie (adică 2230 ron...brut ) de ce sa fiu obligată la semnarea unui act adițional de mărire a salariului minim (conform noii legi) de la 2230 Ron la 2300 Ron, dacă această lege nu are legătură cu contractul meu real? Oare acesta nu este un fals? Și de aici a început ,,dansul" ,faptul că mi-ai luat mașina de serviciu (fara de care nu pot sa- mi desfășor activitatea care era doar muncă de teren),mi-au luat chitanțierul, mi-au schimbat parola programului de pe care lucram, mi-au blocat tableta, mi-au interzis să vizitez clienții din portofoliu de pe zona pe care activam de când m-am angajat, și...m-au detașat la 125 km distanta de domiciliu, la punctul de lucru specificat in CIM, adică un perimetru unde se află un depozit și un birou , nicidecum o zona de acoperire unde un agent își poate îndeplini sarcinile de serviciu din fisa postului.(asta însemnând că i- mi schimbe funcția). Plus că, m-au notificat că naveta va trebui sa o fac cu microbuzul sau cu trenul. Oare, toate acestea nu se numesc hărțuire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea in strainatate- obligatorie sau nu pentru angajat? nimeni1 nimeni1 Buna ziua, Este obligatorie pentru angajat deplasarea in strainatate in interes de serviciu atunci cand firma o cere? In ce conditii angajatul poate refuza ... (vezi toată discuția)
Pot sa refuz o delegare daca sufar de o boala rara? Cristi_1970 Cristi_1970 Buna ziua. Pot sa refuz o delegare daca sufar de o boala farte rara si foarte grava a ficatului?.Momentan sunt sub tratament dar solutia finala este ... (vezi toată discuția)
Delegare unui salariat care beneficiaza de stimulent de insertie Adina Todor Adina Todor Buna! Poate fi delegata la un alt punct de lucru al societatii, in alt judet, o persoana care beneficiaza de stimulent de insertie? Daca refuza delegarea, este ... (vezi toată discuția)