avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anxioliticele si condusul - Benzodiazepine
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anxioliticele si condusul - Benzodiazepine

Buna ziua.

În sitiația în care sunt sub tratament cu medicamente din clasa benzodiazepinelor, pentru motive medicale (anxietate), şi sunt testat de catre Poliția Rutieră cu aparatul DrugTest cu rezultat pozitiv, se consideră tot o faptă de conducere sub influența substanțelor psihoactive ? Atât timp cât medicația este utilizata în scop medical şi nu recreațional, şi am asupra mea rețeta, risc să fiu sancționat ? Menționez faptul că nu sunt sedat de către tratament, doza fiind ajustată corespunzător de către medic. Nu mi s-a întâmplat până acum să fiu oprit şi testat în trafic, însă aş vrea să ştiu dacă există acest risc.

O zi bună tuturor.

Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
Phazer, utilizator
Cel mai recent răspuns: Phazer , utilizator 23:01, 8 Februarie 2021
Discutati cu medicul dvs daca este recomandat sa conduceti cat sunteti sub tratament.
Daca la drugtest iese pozitiv, vi se intocmeste dosar penal.
Din punctul de vedere al medicului, sunt apt pentru a conduce. Insa incertitudinea mea este bazata pe faptul ca nu cunosc sensibilitatea aparatului DrugTest. Ma gandesc ca poate la dozele mici, terapeutice (nu doze mari, recreationale), nu este suficient de sensibil aparatul. Sau cel putin asa sper. Nu cred ca o medicatie ce mi-a fost prescrisa pentru anxietate ar putea sa imi interzica/limiteze dreptul de a conduce.

Voi avea o discutie atat cu medicul pe tema asta, cat si cu un politist. Nu stiu daca exista posibilitatea efectuarii unui test (eventual contra cost, cu acelasi aparat) pentru a vedea daca la doza terapeutica ce mi-a fost prescrisa rezultatul ar fi unul pozitiv.

Sunt niste lacune legislative foarte ciudate la noi. Eu sunt de parere ca o persoana anxioasa, sau care poate face atacuri de panica este mai predispusa la evenimente rutiere neplacute decat una tratata pentru anxietate. Sau poate e doar parerea mea ...

In orice caz, politistul este cel care decide daca este necesara testarea cu DrugTest pe baza propriului rationament, si a unor semne vizibile de intoxicare cu substante. Bineinteles, exceptie ar fi situatia in care este un filtru.

Va multumesc pentru raspuns ! O seara frumoasa !

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Discutati cu medicul dvs daca este recomandat sa conduceti cat sunteti sub tratament.
Daca la drugtest iese pozitiv, vi se intocmeste dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament medical la drugertest valentin16hz valentin16hz Va salut, am si eu o problema la care nimeni nu mi-a dat un raspuns concret. Eu am reteta medicala pentru atac de panica si depresie cu Xanax si Diazepam, ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am fost testat cu drugtest si mia ieșit metanfetamina ... Moha Mohamed Moha Mohamed Buna seara , Am fost testat cu Drugtest si mia ieșit metanfetamina pozitiv eu nu am consumat metanfetamina am consumat o pastila cu bzo Alprozam la inml mia ... (vezi toată discuția)
Drugtest, mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat ... cyan cyan Drugtest, mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat si verificat metrologic? Potrivit art. 6 -OUG 195/2002 19. mijloc tehnic certificat - ... (vezi toată discuția)