Buna seara! Mama a murit acum 6 ani, eu fiind la momentul respectiv major, acum vrea să dezbat masa succesorală după mama, eu fiind si singurul moștenitor, întrebarea mea care dvs. este:
-Pot dezbate masa succesorală după mama în instanta (înțeleg ca este mult mai ieftin), având în vedere că sunt singurul moștenitor neavând frate/soră?
- Și dacă da, îmi puteți da câteva sfaturi ?
A! Tatăl meu a murit când eu aveam vârsta de 7 ani.
Multumesc anticipat!
Cu stimă,
Buna ziua,
Avand in vedere ca sunteti singurul mostenitor nu aveti cum sa dezbateti succesiunea in instanta!
In instanta se ajunge numai daca nu se inteleg mostenitorii intre ei cu privire la masa succesorala, cote, etc.
Trebuie sa existe un reclamant si un parat.
Nu puteti sa va chemati in judecata pe dvs.!!!!
Si, nu este mai ieftin in instanta sa dezbateti succesiunea!!!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In instanta, cu cine sa va judecati?
Megeti la notar ca sunteti singurul mostenitor. In afara de asta, costurile sunt mai mici la notar decat in instanta.
Dupa tata veti plati si impozit pe bunurile mostenite de 1% ca ati depasit 2 ani de la deces.
Nu trageti de timp, ca veti plati impozit.si pt mostenirea mamei.
Mergeti cu actele la un notar de pe raza ultimului domiciliul al parintilor sa va faca un calcul , sa vedeti cat veti plati.
Daca suma e exorbitanta, inseamna ca si bunuri sunt multe si valoroase...
Mastenire
stancioiu marian
In anul 1994 tatal meu a murit iar eu impreuna cu mama si sora am dezbatut partea tatei.In anul 2000 a murit si mamai iar la cateva luni sora s-a mutat in casa ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
flobos656
cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)