avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul in care ziua decesului unui parinte coincide ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul in care ziua decesului unui parinte coincide cu perioada ...

In cazul in care ziua decesului unui parinte coincide cu perioada in care ma aflam in concediu de boala,nu pot beneficia de cele 3 zile libere platite intrucat CCM stipuleaza ca:"Daca evenimentele familiale intervin in perioada in care contractul individual de munca al salariatului este suspendat,inclusiv pentru reducerea temporara a activitatii indemnizatia cu 75% din salariul de baza,zilele libere platite nu se vor acorda"?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:26, 9 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, se vor respecta prevederile din CCM.
Buna seara
De regula zilele libere pentru evenimentele familiale se acorda tocmai pentru ca angajatul sa se pregateasca si sa participe la acel eveniment. De aceea pentru a beneficia de acele zile libere trebuie ca evenimentul sa survina intr-o perioada de munca.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile libere in cazul decesului bunicilor jacquelline jacquelline Buna seara! Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea unui anumit nr. de zile libere pentru decesul bunicilor. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite edit1948 edit1948 Buna ziua, la Multi Ani ! Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea de zile libere platite pentru decesul in familia unui ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite dina10 dina10 Buna ziua. Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie, in functie de eveniment, dar nu se precizeaza daca acele ... (vezi toată discuția)