avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere platite

Buna ziua, la Multi Ani !

Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea de zile libere platite pentru decesul in familia unui salariat cu CIM. In cazul nostru este vorba de decesul tatalui . Evenimentul a avut loc in data de 25 decembrie 2015, iar inmormantarea in data de 27 decembrie 2015, deci in perioada sarbatorilor legale. In acest caz salariatul are dreptul de 3 zile libere platite,de exemplu intre 28 si 30 decembrie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 6 Ianuarie 2016
Codul Muncii nu prevede exact numarul de zile libere platite care se caorda in situatia unor evenimente familiale deosebite , ci dispune ca : Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In speta, trebuie verificat reg.intern sau ccm aplicabil ce mentioneaa cu privire la astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile libere in cazul decesului bunicilor jacquelline jacquelline Buna seara! Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea unui anumit nr. de zile libere pentru decesul bunicilor. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru evenimente familiale deosebite getutz getutz buna seara.va rog frumos,as vrea sa stiu,daca se poate,la cate zile de concediu de odihna platite am dreptul in cazul decesului tatalui meu.in contractul ... (vezi toată discuția)