avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Maine voi depune o cerere de chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Maine voi depune o cerere de chemare in judecata in ...

Buna ziua,

Maine voi depune o cerere de chemare in judecata in contencios administrativ a unei primarii cu 3 capete:
1 - anulare certificat de urbanism emis ilegal (incomplet)
2- obligarea eliberarii unui nou CU (cerere depusa din dec 2020 dar fara raspuns inca)
3- plata daune

Care este calcul corect taxa judecata?
a) 50 + 300
sau
b) 50 + 50 + 300?

Taxa se plateste inainte de depunere sau imi va fi comunicata suma ulterior depunerii?

Multumesc anticipat!!!
În practică, interpretarea timbrării în contencios s-a dovedit a fi diferită. Puteți depune netimbrate și apoi instanța vă va trimite adresă prin care vă va indica suma de achitat.
Taxa de timbru pe care o datorati este de 50 lei pentru capatul de cerere privind anularea certificatului de urbanism emis si eliberararea unui nou certificat de urbanism si 300 lei pentru capatul de cerere privind repararea pagubelor suferite.
Puteti depune taxa de timbru in zile urmatoare, chiar daca ati depus cerere de chemare in judecata astazi.


Va multumesc mult pentru raspuns. Ar trebui sa ma autoinitiez si sa depun taxa sau sa astept din partea tribunalului sa imi trimita cererea de plata?

Intreb deoarece nu vreau nici pentru o zi sa intarzii procesul, deja primaria m-a amanat si amagit pentru 6 luni.
Buna ziua. Conform Ordonanței de urgență nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru in art Art. 33. (1) apare ca taxele judiciare de timbru se plătesc anticipat, cu excepțiile prevăzute de lege.

Acest articol se refera ca se plateste anticipat depunerii cererii de chemare in judecata sau doar anticipat inceperii procesului de judecata?
Buna seara,

Daca ati depus deja cererea de chemare in judecata, depuneti dvs. dovada achitarii taxei judiciare de timbru (in original) pentru a scurta durata de desfasurarea a procesului.

Dovada achitarii taxei judiciare de timbru se depune odata cu cererea de chemare in judecata sau cel mai tarziu, pana la primul termen de judecata, acesta este sensul art. 33 alin. 1 din OUG 80/2013.

Alte discuții în legătură

Temeiul legal privind solicitarea instantei pentru depunerea ... cyan cyan Temeiul legal privind solicitarea instantei pentru depunerea taxei de timbru judiciar in original. Mi-a fost anulata o cerere de chemare in judecata pe motiv ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - contencios administrativ RoSo RoSo Bună ziua, Am depus, la Tribunal, o cerere de chemare în judecată a unei instituții mai demult. Procesul se găsește în faza în care am depus ... (vezi toată discuția)
Dovada achitare taxa de timbru judiciar Alin Ursu Alin Ursu Buna, Am de depus o cerere de chemare in judecata si nu stiu exact daca dovada achitarii taxei de timbru judiciar ce se depune odata cu cererea trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)