avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am urmatoarea problema. Bunicii mei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am urmatoarea problema. Bunicii mei au construit o ...

Buna ziua. Am urmatoarea problema. Bunicii mei au construit o casuta. Acum cativa ani in urma decesului bunicii mele, tata a renuntat la dreptul lui succesoral dupa bunica mea,in favoarea mea,prin act notarial. Apoi,bunicul meu prin act de partaj voluntar facut la notariat a renuntat la dreptul lui asupra casei si terenului in favoarea mea, eu devenind proprietar. Recent si bunicul a decedat. In urma decesului bunicului ,tata mai are vreun drept asupra casei si terenului ?
Cel mai recent răspuns: anka20 , utilizator 19:02, 10 Februarie 2021
ce inseamna ca bunicul a renuntat, ati facut partaj ?
daca bunicul nu mai avea in proprietate casa si terenul, tata nu mai are ce mosteni dupa el,
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc de raspuns.Da,bunicul prin partajul voluntar dintre noi a renuntat la dreptul lui asupra casei si a terenului in favoarea mea. Ma gandesc ca sa nu se poata ataca actele prin ceva cu rezerva succesorala sau mai stiu eu ce minunatii se mai pot face. Sau sa aiba el vreun drept la succesiune prin cine stie ce lege.

gi-jane2 a scris:

ce inseamna ca bunicul a renuntat, ati facut partaj ?
daca bunicul nu mai avea in proprietate casa si terenul, tata nu mai are ce mosteni dupa el,

Prin partaj inteleg ca bunicul v-a dat casa si dvs i-ati dat o sulta, bani pt cota sa. Daca nu a fost asa, e o donatie pe care tatal o poate ataca
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Am inteles,multumesc!

gi-jane2 a scris:

Prin partaj inteleg ca bunicul v-a dat casa si dvs i-ati dat o sulta, bani pt cota sa. Daca nu a fost asa, e o donatie pe care tatal o poate ataca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune danielapreda danielapreda Buna ziua, Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015. Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea. Cand a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Varianta mai sigura si mai ieftina de instrainare a unui bun obtinut prin succesiune. colceriumari-bv colceriumari-bv Dupa decesul tatalui, am dezbatut masa succesorala intre mama sora si frate, desi exista o \"intelegere verbala stramoseasca\" ca sora sa renunte la cota ei ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)