avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va salut! La calculul zilelor stagiului militar(ptr ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va salut! La calculul zilelor stagiului militar(ptr pensionare), ...

Va salut! La calculul zilelor stagiului militar(ptr pensionare), se ia în calcul din ziua seriei de incorporare sau din data luării în evidenta (ozu)!?
Cel mai recent răspuns: StefanA2019 , utilizator 22:38, 24 Septembrie 2022
Legea 14/1972
art. 31
Durata serviciului militar este de la 1 an la 4 luni pentru militarii în termen din toate armele, în afară de militarii în termen încorporaţi la marina militară şi la navele graniceresti, pentru care durata serviciului este 2 ani. Pentru stabilirea datei trecerii în rezerva, durata serviciului militar în termen se socoteşte începînd din prima zi a lunii următoare incorporarii.
Deci calculul este cu data seriei de incorporare ex. 01.10.sau cu luare în evidență ozu 24.10!?cu stimă
Bună ziua! Ajutați-mă cu un răspuns :La pensionarea anticipată parțial (clasare apt limitat), militar, mai trebuie, obligat sa vin la revizuirea anuala? (ca la pensia de invaliditate?!) cu stimă!
Buna seara. Puteti sa ma ajutati cu o informatie in acest sens, daca ati aflat dvs un raspuns pana acum?
Bună ziua! Ajutați-mă cu un răspuns :La pensionarea anticipată parțial (clasare apt limitat), militar, mai trebuie, obligat sa vin la revizuirea anuala? (ca la pensia de invaliditate?!) cu stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii militare Costel Enescu Costel Enescu Beneficiez de pensie militara parțial anticipata (apt limitat) și vreau sa aflu dacă ma pot angaja la un alt loc de munca, care sunt condițiile? (vezi toată discuția)
Dilemă Marin971 Marin971 Bună seara! Sunt cadru militar si solicit ajutorul Dvs deoarece am fost declarat inapt cu scoatere din evidență, invaliditate Gr 2 de către comisia de ... (vezi toată discuția)
apt limitat RDoru RDoru Bună ziua. Fiind clasat ca apt limitat, în prezent pensie anticipată parțial pot să mă angajez la privat fără a încălca vreo lege? Mulțumesc. (vezi toată discuția)