Buna ziua...
Proprietarul unui imobil, (din urma primei casatorii are o fata) se recasatoreste .Fosta sotie (coproprietar fiind )vinde cu contract de vanzare cumparare .actualei sotii 25% (din partea ei de 50%,) restul de 25 % o da sotului .. ( ca intelegere in urma unui partaj.in care a mai existat un imobil, si barbatul a renuntat la el in favoarea primei sotii )
Intrebarea este ce procent ii va reveni actualei sotii, respectiv fetei lui din prima casatorie, dupa decesul barbatului.?? Si as mai dori sa stiu ,daca se poate , cat este taxa pentru deschiderea succesiunii . daca se deschide si se dezbate dupa perioada de 1 an, de la deces. Stiu ca deschiderea si dezbaterea succesiunii , sunt doua lucruri diferite... Multumesc !
Cred ca ar mai fi de specificat ca daca (asa cum presupun) fosta sotie a vandut actualei sotii cei 25% DUPA ce actuala a devenit intr-adevar sotie, atunci si din 25%, jumatate (adica 12,5%) este partea sotului. Deci, practic, se va dezbate 75+12,5 = 87,5% din imobil.
Cu alte cuvinte,
- fiica va primi 3/4 din 87,5% = 65,625%
- iar sotia (care era sotie la data decesului), 1/4 din 87,5%, plus ii ramane partea ei de 12,5%; total = 21,875% + 12,5% = 34,375%
Mostenire dupa tata
caren
sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)
Cote succesorale
xp-kry
Se da urmatoarea situatie : atat sotia cat si sotul au cate un copil din afara casatoriei . Sotul decedeaza . La dezbaterea masei succesorale vine sotia ce se ... (vezi toată discuția)