avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoana cu handicap grav - Ce insemana mai exact ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoana cu handicap grav - Ce insemana mai exact venituri independente?

Salutare,

Va rog foarte mult sa ma ajutati intr-o problema.

Sunt si persoana cu handicap grav de gradul 3 si intentionez sa fac cateva siteuri/bloguri in engleza pe care sa vand spatiu publicitar ( banere, articole, linkuri etc. ) sau sa castig din affiliere ( promovare pariuri si casino exclusiv pentru persoanele din strainatate ).

As dori sa stiu daca ceea ce vreau sa fac, poate fi incadrat si ca activitate independenta sau imi trebuie o forma juridica.

FACILITATI FISCALE
- Sunt scutiti de la plata impozitului pe venit persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activitati independente, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere;

Nu inteleg ce inseamna mai exact activitatea independenta si ce anume s-ar incarda aici.

Daca am o forma juridica, pot emite facturi si fara sa am contracte de prestari servicii cu fiecare firma/persoana fizica in parte?

As apreciat mult un raspuns detaliat aici, fiind ma intereseaza sa stiu sub ce forma ma pot incadra ca sa obtin niste venituri legale si sa platesc impozit pe ele sau fiind o persoana cu handicap grav pot fi scutit de anumite taxe?

Multumesc mult!


Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:38, 11 Februarie 2021
Daca aveti o forma juridica (pfa sau intreprindere individuala), puteti emite facturi cu contracte de prestari servicii cu fiecare firma/persoana fizica in parte.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Fara contracte de prestari servicii nu pot emite facturi si sa platesc impozitul aferent? De exemplu daca eu vand un singur articol pe un site unei persoane fizice, imi trebuie contract de prestari servicii?

Ma interesa mai mult si faptul daca sunt persoana cu handicap grav, imi trebuie neaparat forma juridica sau ceea ce vreau sa fac se incadreaza in venituri independente si beneficiez de scutirea platii impozitului?

Multumesc mult!
Nu confundati activitatea de prestari servicii pentru care trebuie sa aveti si contract de prestari servicii, cu activitatea de vanzare produse pentru care dati doar factura.
Faptul ca sunteti persoana cu handicap grav va da cateva avantaje la impozitul pe venit dar nu va scuteste de a va inregistra la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru vanzarea de linkuri (domenii) am nevoie de o forma juridica sau venituri obtinute pot fi clasificare ca independente? iMozzie iMozzie Buna ziua! Ce cod CAEN mi-ar trebui pentru a putea achizitiona domenii si apoi sa le vand mai departe? Am nevoie de un SRL pentru a face asta sau intra in ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap accentuat abc1966 abc1966 care sunt taxele si impozitele de care sunt scutite persoanele cu handicap accentuat. (vezi toată discuția)
Pfa persoana cu handicap ionut95z ionut95z Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap grav (vizual) si as dori sa deschid un PFA in scopul prestarii serviciilor de masaj. As dori sa stiu daca eu, ca ... (vezi toată discuția)