avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate lista angajati care au/au avut COVID
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate lista angajati care au/au avut COVID

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Angajatorul imi solicita sa creem o lista cu colegii care au/au avut COVID, strict pt baza noastra de date.

Ingrijorarea mea e ca este un subiect sensibil si e posibil sa se bata cap in cap cu GDPR-ul.

Fiind in regim de telemunca, este legal/are voie angajatorul sa ceara asemenea informatie?

Va rog sa ma ajutati cu un temei legal.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Corina1326, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina1326 , utilizator 10:29, 12 Februarie 2021
Daca se lucrează în regim de telemunca mie imi pare nelegala o astfel.de solicitare.
Daca ar avea ca justificare începerea muncii în regim normal ar fi alta discuție.
Trebuie precizat și motivul.Sa va dea el și baza legala în care solicită ceea ce urmează sa le cereți angajaților.
În drept contează mereu detaliile.concrete și nu normele de drept aruncate asa aiurea.
Avocații și judecatorii asa considera.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare costuri telemunca AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Avand in vedere modificarea CF prin care angajatorul poate deconta telesalariatilor suma de 400 lei/luna fara a solicita documente ... (vezi toată discuția)
Coronavirus - abuzuri la locul de munca Ahreya Ahreya Buna ziua, Voiam sa stiu daca se poate face ceva importiva unei companii care te obliga sa vii la birou pe timp de pandemie (in conditia actuala) desi se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la ... NSteph NSteph Buna ziua, Am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la cateva zile de la anunt mi s-a trimis de la HR o informare de la medicina si protecția ... (vezi toată discuția)