avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara .Ma lamureste si pe mine cineva cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara .Ma lamureste si pe mine cineva cu legislatia mai ...

Buna seara .Ma lamureste si pe mine cineva cu legislatia mai bine învățată. Conduc masina prietenului meu, ce acte am nevoie, in afara de cartea si actele masiniii.???? Buletinul lui, ceva de la notarrr???
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:46, 12 Februarie 2021
Certificat de inmatriculare, cartea tehnica a masinii, RCA, chitanta cu plata taxei de drum, chitanta de plata impozit la zi, carnetul dvs. de sofer.
Cu prietenul incheiati un document notarial ca va incredinteaza autoturismul in perioada ... Ar fi bine sa se mentioneze in document si obligatiile partilor semnatare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chitanta cu taxa de drum nu e obligatorie.
Nici documentul notarial nu e obligatoriu.
Cartea masinii nu e obligatorie.
Chitanta de impozit la zi?? Cere politistul la control sa vada daca e platit impozitul? Cere cineva asta de trebuie s-o ai in masina?

Nici act notarial nu e nevoie, atata timp cat o incredinteaza.

POPA GHEORGHE a scris:

Certificat de inmatriculare, cartea tehnica a masinii, RCA, chitanta cu plata taxei de drum, chitanta de plata impozit la zi, carnetul dvs. de sofer.
Cu prietenul incheiati un document notarial ca va incredinteaza autoturismul in perioada ... Ar fi bine sa se mentioneze in document si obligatiile partilor semnatare.

Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
mariustz, utilizator
Nu va trebuie decit certificatul de inmatriculare al masinii cu inspectia tehnica in termen si asigurare RCA valabila. Buletinul si permisul dvs. trebuie sa le aveti tot timpul, cit conduceti.
Daca circulati in afara localitatii, trebuie sa aveti rovinieta valabila. Daca nu stiti despre valabilitatea ei, verificati dupa numarul masinii si serie sasiu (din certificatul de inmatriculare) daca e in termen :
[ link extern ]
Daca nu mai e valabila, puteti cumpara una noua, chiar si electronic :
[ link extern ]
Floricica eu a scris:

Buna seara .Ma lamureste si pe mine cineva cu legislatia mai bine învățată. Conduc masina prietenului meu, ce acte am nevoie, in afara de cartea si actele masiniii.???? Buletinul lui, ceva de la notarrr???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. vreau ... Daniel Vidoe Daniel Vidoe Salut, Ma lovesc de o speta la care va solicit ajutor. Vreau sa ies in afara Romaniei cu o masina recent achizitionata (SH) de la o alta ... (vezi toată discuția)
Transfer auto pf din bucuresti in hunedoara tasya tasya Buna ziua. Mi-am schimbat domiciliul din Bucuresti in Hunedoara. Autoturismul este inca inmatriculat pe Bucuresti. Doresc sa stiu care este procedura pe care ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)