avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, As dori sa stiu daca pot schimba numele de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, As dori sa stiu daca pot schimba numele de familie ...

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot schimba numele de familie al unui copil minor dupa numele mamei.
Mentionez ca părinții copilului nu sunt si nu au fost căsătoriți si copilul poarta numele tatălui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:55, 12 Februarie 2021
Da, pe cale administrativa, daca aveti un motiv intemeiat ( ar putea fi ca doriti sa aveti nume comun ca locuiti impreuna) si daca aveti acordul tatalui.
Cererea se depune la primarie.
Aveti in link textul ordonantei cu privire la schimbare numelui pe cale admininstrativa si procedura.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comund acord - schimbare nume copil minor anndutza anndutza Buna seara. Va scriu in legatura cu un divort, de comun acord. Tatal este in executarea unei pedepse privative de libertate, este de acord cu divortul, cu ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Cui trebe sa ma adresez cccp cccp Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am ... (vezi toată discuția)