avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare cumparare

buna ziua,
daca vand autoturismul meu de productie indigena, fiului meu se plateste taxa de prima inmatriculare? multumesc
Cel mai recent răspuns: cruavo , utilizator 11:58, 3 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Daca autoturismul este deja inmatriculat si il vindeti fiului, nu se plateste taxa. Daca autoturismul este nou, nu a fost niciodata inmatriculat , taxa se plateste, avand in vedere ca nu conteaza provenienta acestuia. Taxa este diferentiata dupa capacitatea cilindrica, anul de fabricatie si norma de poluare( euro 1,2, etc.).
Cu stima !
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
multumesc domnul zaharia si va doresc un an nou bun
Tinand cont ca doriti sa vindeti autoturismul dvs , productie indigena , care este mai mult ca sigur deja inmatriculat , indiferent de cumparator , acesta nu va mai plati taxa de prima inmatriculare!
multumesc domnul miha g

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina noua neinmatriculata /care va fi taxa? rolex rolex Pentru un autoturism nou cumparat in decembrie mi s/a spus ca taxa de prima inmatriculare va fi de 81 euro. Nefiind inca platita intreb daca dupa 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Achizitionare auto second hand germania,conditiile pentru auto second hand cindeamihai cindeamihai Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un automobil din Germania si doresc sa aflu cat mai exact ce insemna auto second hand.Masina este 2011 luna a 6 ... (vezi toată discuția)
Executare silita autoturism trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Pentru un autoturism (inmatriculat in Romania inainte de 2007) care este cumparat de la executari silite, trebuie platita taxa (timbrul) de mediu? ... (vezi toată discuția)