Treaba cu legalitatea nu se judeca atit de simplu, fara a sti exact ce scrie in acel contract.Poate ca in contract e o clauza care permite prelungirea contractului, daca nici o parte nu il denunta cu o anumita perioada de timp inainte de expirare. Prin urmare se poate prelungi si fara acordul acelor proprietari. Administratorul nu cred sa fi semnat ceva, pentru ca singurul reprezentant al asociatiei in relatia cu tertii e presedintele.
Ultima lege a asociatiilor de proprietari - 196/2018 spune asa :
Art.38
(2)Partile comune pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice de drept public si/sau privat, numai ca urmare a hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, adoptata cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu si cu acordul tuturor proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune,
semnat de presedinte in numele asociatiei si avizat de cenzor/comisia de cenzori.
[ link extern ]
Andremat a scris:
Locuiesc la etajul 8 și acum zece ani am fost de acord cu montarea unor antene de telefonie pe bloc . La momentul respectiv am fost la notar pentru acord toți locatarii ultimului nivel. După zece ani ,nu mai suntem de acord noi cei de la ultimul nivel iar administratorul a semnat un alt contract fără acordul nostru . E legal ?? Nu mai sunt necesare obligatoriu semnăturile locatarilor de la ultimul nivel ??? Menționez că asociația are o singură scară. Vă mulțumesc mult pentru ajutor !!!