avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la etajul 8 și acum zece ani am fost de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la etajul 8 și acum zece ani am fost de acord cu montarea ...

Locuiesc la etajul 8 și acum zece ani am fost de acord cu montarea unor antene de telefonie pe bloc . La momentul respectiv am fost la notar pentru acord toți locatarii ultimului nivel. După zece ani ,nu mai suntem de acord noi cei de la ultimul nivel iar administratorul a semnat un alt contract fără acordul nostru . E legal ?? Nu mai sunt necesare obligatoriu semnăturile locatarilor de la ultimul nivel ??? Menționez că asociația are o singură scară. Vă mulțumesc mult pentru ajutor !!!
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 15:48, 13 Februarie 2021
Conform disp L nr 196/2018 reprezenantul legal al asociatieid e proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul d eimobil este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Treaba cu legalitatea nu se judeca atit de simplu, fara a sti exact ce scrie in acel contract.Poate ca in contract e o clauza care permite prelungirea contractului, daca nici o parte nu il denunta cu o anumita perioada de timp inainte de expirare. Prin urmare se poate prelungi si fara acordul acelor proprietari. Administratorul nu cred sa fi semnat ceva, pentru ca singurul reprezentant al asociatiei in relatia cu tertii e presedintele.

Ultima lege a asociatiilor de proprietari - 196/2018 spune asa :
Art.38
(2)Partile comune pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice de drept public si/sau privat, numai ca urmare a hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, adoptata cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu si cu acordul tuturor proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune, semnat de presedinte in numele asociatiei si avizat de cenzor/comisia de cenzori.

[ link extern ]

Andremat a scris:

Locuiesc la etajul 8 și acum zece ani am fost de acord cu montarea unor antene de telefonie pe bloc . La momentul respectiv am fost la notar pentru acord toți locatarii ultimului nivel. După zece ani ,nu mai suntem de acord noi cei de la ultimul nivel iar administratorul a semnat un alt contract fără acordul nostru . E legal ?? Nu mai sunt necesare obligatoriu semnăturile locatarilor de la ultimul nivel ??? Menționez că asociația are o singură scară. Vă mulțumesc mult pentru ajutor !!!

Cei de la telekom ne-au solicitat timp de un an și două luni semnăturile cu acordul proprietarilor de la ultimul etaj iar acum ne-am trezit cu contractul semnat.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
Manuela Rășină, administrator
Nu se intelege nimic. Ati spus ca ati semnat toti proprietarii acum 10 ani. Contractul respectiv ce valabilitate avea ? Cind v-a solicitat Telekom timp de un an si doua luni semnaturile ? Ce scrie in contract ? Cine a semnat acum contractul ? Nu presedintele ?
Contractul a fost pe zece ani era expirat de 1 an si două luni și apoi l-au semnat .

Alte discuții în legătură

Cum se poate demite un administrator de asociatie de locatari ... GeluCernica GeluCernica Cum se poate demite un administrator de asociatie de locatari ? Detalii: Avem un administrator de bloc, care s-a autointitulat administrator in urma ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o informație! este legal ... Stefan Fantes Stefan Fantes Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informație! Este legal ca un spațiu comercial de la parterul unui bloc, care are o firma luminoasa prinsa pe fatada ... (vezi toată discuția)
Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? ... GCucu GCucu Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? Prin hotărârea adumarii generale s-a stabilit închirierea pentru cel mult un an a unor ... (vezi toată discuția)