avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Asigurarea medicala intra in vigoare din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Asigurarea medicala intra in vigoare din data semnarii ...

Buna ziua! Asigurarea medicala intra in vigoare din data semnarii contractului de munca cu angajatorul sau dupa un termen anume(o saptamana,o luna). In cazul in care asigurarea medicala intra in vigoare dupa semnare contractului de munca dar nu sunt asigurat(verificat pe CNAS) care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Simonsnr , utilizator 19:05, 12 Februarie 2021
Pentru salariaţi, asigurarea începe la data încheierii contractului de muncă şi se încheie în termen de trei luni de la data desfacerii contractului .
Va Multumesc pentru raspunsul dmnv. Insa nu prea inteleg(va referiti din momentul incheierii/desfacerii unui contract de munca?!)sau daca eu astazi am semnat inceperea contractului de munca cu angajatorul trebuie sa astept 1-3 luni pana beneficiez de asigurarea de sanatate obligatorie...?!

Cornel Vasile a scris:

Pentru salariaţi, asigurarea începe la data încheierii contractului de muncă şi se încheie în termen de trei luni de la data desfacerii contractului .

Nu am scris asa ceva ..." 1-3 luni pana beneficiez de asigurarea de sanatate obligatorie"...

Calitatea de asigurat incepe la data încheierii contractului de muncă şi inceteaza/se încheie în termen de trei luni de la data incetarii/desfacerii contractului .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc
Cu Stima!

Cornel Vasile a scris:

Nu am scris asa ceva ..." 1-3 luni pana beneficiez de asigurarea de sanatate obligatorie"...

Calitatea de asigurat incepe la data încheierii contractului de muncă şi inceteaza/se încheie în termen de trei luni de la data incetarii/desfacerii contractului .

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala nicolly nicolly Buna ziua, Mi s-a făcut angajarea legal, începând cu data de 29 Martie 2019, când devin asigurat medical ? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua. ultima mea zi de munca a fost pe 8 sept 2020, în ... Osmanica Osmanica Buna ziua. Ultima mea zi de munca a fost pe 8 sept 2020, în urma demisiei. Beneficiez în continuare de servicii medicale decontate,respectiv pana la finalul ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala Valentina1406 Valentina1406 Buna ziua.pana luni sunt angajata,dar urmeaza sa fiu operata.cum as putea beneficia in continuare de asigurare medicala? (vezi toată discuția)