avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... DREPTURI BANESTI PENTRU REZIDENTI IN ROMANIA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

DREPTURI BANESTI PENTRU REZIDENTI IN ROMANIA

buna ziua,
poate primi bani de la stat un cetatean rezident in romania daca momentan nu este angajat nicaieri? in ce conditii? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanadoryna , utilizator 11:52, 4 Ianuarie 2010
La ce indemnizatie va ganditi dar intrebarea mea este daca a mai lucrat.
ioanadoryna a scris:

buna ziua,
poate primi bani de la stat un cetatean rezident in romania daca momentan nu este angajat nicaieri? in ce conditii? va multumesc

Nu cred ca se poate acorda vreun ajutor social din partea statului .
in Romania nu a lucrat. dar in tara de provenienta a lucrat 15 ani. in alte tari din europa statul acorda o suma lunara pentru rezidenti in perioada cat isi cauta servici. de aceea am apelat la dumneavoastra.poate exista si la noi o astfel de lege. va multumesc
Beneficiaza de indemnizatie somaj daca se afla in una din situatiile prezentate mai jos, in conformitate cu Legea 76/2002

Art. 16. - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele în căutarea unui loc de muncă, aflate în una dintre următoarele situaţii:
a) au devenit şomeri în sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c);
b) nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ sau după satisfacerea stagiului militar;
c) ocupă un loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia;
d) au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională, conform legii;
e) cetăţeni străini sau apatrizi care au fost încadraţi în muncă sau au realizat venituri în România, conform legii;
f) nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie.
Angel 2007 a scris:

Beneficiaza de indemnizatie somaj daca se afla in una din situatiile prezentate mai jos, in conformitate cu Legea 76/2002

Art. 16. - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele în căutarea unui loc de muncă, aflate în una dintre următoarele situa�ii:
a) au devenit �omeri în sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c);
b) nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei institu�ii de învă�ământ sau după satisfacerea stagiului militar;
c) ocupă un loc de muncă �i, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia;
d) au ob�inut statutul de refugiat sau altă formă de protec�ie interna�ională, conform legii;
e) cetă�eni străini sau apatrizi care au fost încadra�i în muncă sau au realizat venituri în România, conform legii;
f) nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din deten�ie.

:offtopic:
Nu cred ca il ajuta acest text de lege ... haideti sa incercam sa dam raspunsuri cat mai la obiect , nu doar de dragul postarii :)

Alte discuții în legătură

Cetatenii straini rezidenti au dreptul la somaj? smeagull smeagull Buna ziua, Un cetatean strain (non UE) rezident in Ro de peste 1 an de zile, care a lucrat legal in aceasta perioada - peste 12 luni - are dreptul la somaj, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj in italia nicu_s nicu_s Buna seara! Lucrez de cativa ani in Italia avand contract de munca pe perioada determinata.Ca sa-mi depun cererea pentru indemnizatie de somaj,mi se ... (vezi toată discuția)
Contributii platite in austria - pot beneficia de somaj? dimoi dimoi Buna ziua,spuneti-mi va rog daca am avut un contract de munca in Austria eu stand in Romania in aceasta perioada,contributiile mi-au fost achitate acolo,am ... (vezi toată discuția)