avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cetatenii straini rezidenti au dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cetatenii straini rezidenti au dreptul la somaj?

Buna ziua,

Un cetatean strain (non UE) rezident in Ro de peste 1 an de zile, care a lucrat legal in aceasta perioada - peste 12 luni - are dreptul la somaj, in cazul in care este concediat pentru un motiv care da cetatenilor romani drept la somaj?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 4 Februarie 2009
Beneficiari ai Legii nr.76/2002 sunt persoanele in cautarea unui loc de munca, aflate in una dintre urmatoarele situatii:
a) au devenit someri in sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c);
b) nu au putut ocupa loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar;
c) ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia;
d) au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala, conform legii;
e) cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania, conform legii;
f) nu au putut ocupa loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj in italia nicu_s nicu_s Buna seara! Lucrez de cativa ani in Italia avand contract de munca pe perioada determinata.Ca sa-mi depun cererea pentru indemnizatie de somaj,mi se ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru rezidenti in romania ioanadoryna ioanadoryna buna ziua, poate primi bani de la stat un cetatean rezident in romania daca momentan nu este angajat nicaieri? in ce conditii? va multumesc (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? ada235 ada235 am si eu o intrebare : daca am fost angajata timp de 5 luni cu carte de munca si in prezent sunt studenta pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)