avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am avut un contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am avut un contract de munca pe perioada nedeterminata ...

Buna ziua,
Am avut un contract de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 de zile,
La 11 Noiembrie am semnat contractul de munca și am început sa muncesc, toate bune,
Pe data de 8 Februarie, acum câteva zile, zi de salariu, am primit banii in mâna și mi s-a zis de către administrator ca astăzi e ultima mea zi de munca in cadrul companiei, când am întrebat de ce și ce motiv este la mijloc mi s-a zis ca nici el nu știe mai exact pentru ca ordinele au venit de mai de sus,
Perioada de proba a început de pe data de 11 Noiembrie când am semnat contractul, pe timp de 90 de zile, mie când mi s-a dat sa închei contractul nici măcar nu se terminase perioada de proba.
Menționez ca am permis de sedere cu drept de munca full time, lucru pe care îl știau dânșii de la bun început când m-au angajat, salariul mi s-a dat Cash pentru ca nu am acces in a îmi face un cont bancar.
Întrebarea mea este, pot sa-i dau in judecată pentru ceea ce au făcut sau este complet legal?
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
Neda Shadfar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 12 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

Insa, puteti sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba - atributiuni eddiec eddiec Sunt angajat nou la o companie pe perioada nedeterminata, incepand din 12.08.2015. Contractul l-am semnat pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba pentru angajat nou? l00xzy l00xzy Buna, As dori sa angajez cateva persoane la viitoarea mea firma. Intrebarea mea este: Cate luni un angajat poate lucra legal pentru un S.R.L. inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediat matican1988 matican1988 contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)