avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua, am si eu o intrebare pentru un caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua, am si eu o intrebare pentru un caz de divortz, a mamei ...

buna ziua,
am si eu o intrebare pentru un caz de divortz, a mamei mele.
va rog frumos, daca aveti vreo opinie, sa scrieti ceva


1. daca in cazul procesului de divortz, paratul este plecat sau este disparut, si nu se prezinta la divortz, cum decurge partajul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:51, 15 Februarie 2021
Asa cum decurge si divorțul.nu conteaza daca se prezintă important este ca instanta sa îl citeze,să existe date despre ultimul domiciliu etc. Dacă nu se stie unde locuiește Instanta poate dispune citarea prin publicitate,desemna un av curator care să reprezinte interesele paratului etc.
Paratul va fi citat la ultima adresa cunoscuta in urma verificarilor inscrierilor de la Evidenta Populatiei.
Va fi citat de asemenea la usa instantei, pe portalul instantei, prin publicitate intr un ziar de larga circulatie si i se va numi un curator care sa ii reprezinte interesele.

Dupa ce va fi citat, judecarea dosarului va decurge in continuare fara nicio opreliste de procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta prin ziar B_Cosmin B_Cosmin Rog sa-mi spuneti cand reclamantul trebuie sa faca publica, prin ziar, anuntarea de chemare in instanta a paratului si ce art. din codul civil o ... (vezi toată discuția)
Modalitati de chemare in judecata a unei persoane/ familii in lipsa adresei de domiciliu getaniculescu@hotmail.com getaniculescu@hotmail.com Care sunt modalitatile de chemare in judecata a unei persoane/familii, daca nu se cunoaste adresa de domiciliu a acesteia, nici din tara, nici din Spania, unde ... (vezi toată discuția)
Un moștenitor nu dorește a fi contactat pentru rezolvarea problemelor unei proprietăți. michaud michaud Dorim să facem actele pentru vânzarea unei proprietăți cu mulți moștenitori. Unul singur, găsit prin serviciul de evidența populației, nu dorește ... (vezi toată discuția)