avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am primit o amenda contravenționala pentru aruncarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am primit o amenda contravenționala pentru aruncarea unui chistoc ...

Am primit o amenda contravenționala pentru aruncarea unui chistoc pe jos. Neavand buletin la mine, am oferit datele personale si m-a identificat agentul de politie. Am intrebat de valoarea amenzii, mi-a raspuns ca este intre 500-1000 lei. A notat datele intr-un carnet, nu a intocmit un proces verbal si nu am semnat nimic. Nu ar fii trebuit sa semnez niciun act sau sa iau la cunostinta de valoarea amenzii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 14 Februarie 2021
Buna seara. Cand cand vi se comunica procesul-verbal de contraventie acasa, il contestati in 15 zile in instanta.
Pot contesta faptul ca nu am semnat un PV? Am avut martori ca nu am semnat nimic, doar m-a identificat.
Iar in cazul in care primesc PV, in cat timp o sa ajunga prin posta? Mulțumesc!

cab av PIRSAN SILVIA a scris:

Buna seara. Cand cand vi se comunica procesul-verbal de contraventie acasa, il contestati in 15 zile in instanta.

Comunicarea PV se face de către organul care a aplicat sancțiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda chiștoc aruncat pe jos Ciortanbogdan Ciortanbogdan Buna ziua! Săptămâna trecută, in graba fiind am aruncat un chiștoc pe jos(lângă multe alte chiștoace) și am intenționat sa cobor la metrou. Am fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politistii comunitari - contestare de amenda CristinaSuciu CristinaSuciu Buna Ziua! Astazi de dimineata am luat amenda pt ca am fumat in statia de tramvai si politistului i s-a parut ca am aruncat mucul de la tigara pe jos. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)