avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pentru limita de varsta

Sunt nascut in 4.10.1954 ; sex B ; stagiu de cotizare 35 ani ; 23 de ani si 4 luni grupa a 2-a restul grupa a 3-a . cand ma pot pensiona la limita de varsta ?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:08, 3 Ianuarie 2010
puteti beneficia de pentru limita de varsta atunci cand veti implini 60 de ani, deci in anul 2014, varsta fiind redusa corespunzator perioadei lucrate in grupa II de munca
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
Andrei Dina, Avocat
Date generale: Un barbat nascut in 1954 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar cel minim de 15 ani.

Stagiul de cotizare: Stagiului realizat de dvs. de aproximativ 35 de ani i se adauga stagiul aferent activitatii desfasurate in grupa II de munca de 5 ani si 9 luni, rezultand un stagiu total de 40 de ani si 6 luni. Din punctul de vedere al stagiului indepliniti conditiile pentru a beneficia atat de pensie pentru limita de varsta cat si de pensie anticipata partiala.

Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupa II de munca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani.
"Grupa a III-a" inseamna conditii normale de munca.

Prin urmare, puteti beneficia de pentru limita de varsta atunci cand veti implini 60 de ani, deci in anul 2014, varsta fiind redusa corespunzator perioadei lucrate in grupa II de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

:offtopic:

andreidinax a scris:
in 2019

N-ati nimerit-o, mai incercati. B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea vrinceanu mariana vrinceanu mariana Sunt barbat. nascut in lua august 1954.Am lucrat 11ani in grupa I ,14 ani in grupa II si 6 ani fara grupa. As dori sa aflu in ce an ma incadrez sa ies la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vera58 vera58 sunt nascut in aprilie 1959,am lucrat 22 de ani in grupa a 2-a si inca 7 ani in conditii normale de munca.la ce varsta ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)