avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa știu, dacă se poate, dacă atunci când ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa știu, dacă se poate, dacă atunci când se face ...

As dori sa știu, dacă se poate, dacă atunci când se face succesiunea dupa moartea unui părinte, notarul trebuie sa oprească testamentul in original? Se va restitui testamentul după întocmirea succesiunii sau se va opri de către notar?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: iptoa , utilizator 18:30, 16 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbim despre un testament olograf? Ar trebui să-l restituie după finalizarea procedurii și să păstreze o copie legalizată.

Art. 121 Regulamentul de aplicare a Legii notarilor publici
1) Actele și procedurile notariale prevăzute la art. 120 alin. (4) se vor constitui în vederea arhivării în mape și dosare după cum urmează:

a) ...
b) mapa cu certificate de moștenitor, care cuprinde și încheierea finală, în original și, după caz, copia legalizată a testamentului olograf, procesul-verbal de constatare a stării materiale și procesul-verbal de validare a testamentului, în original, precum și inventarul succesoral;
Mulțumesc mult de răspuns! Scuze, nu am specificat tipul testamentului: este vorba de Testamentul autentic sau notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament de mana. buna ziua. tatal meu a facut un testament ... Cristiantm Cristiantm Testament de mana. Buna ziua. Tatal meu a facut un testament de mana in care include semnatura lui si a unui martor fara a il legaliza la notar. Cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament promocris promocris Am primit de la un notar o citatie privind dezbaterea procedurii succesorale in urma decesului tatalui meu, in care se mentioneaza ca defunctul a lasat un ... (vezi toată discuția)
Cum Bunicii au făcut fiecare un testament în care spune că lasă fiecare partea sa de casă băiatului în viață. Nepotului de la băiatul decedat lasă ... (vezi toată discuția)