avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața! Vă rog să mă îndrumați dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața! Vă rog să mă îndrumați dacă ați putea, ...

Bună dimineața!
Vă rog să mă îndrumați dacă ați putea, pentru următoarea situație.
Dețin un teren agricol de 5000 mp (pe numele bunicului) cu act de proprietate din anul 1993. In ultimii aproximativ 15 ani, am dat terenul în arendă, iar anul acesta m-am hotărât să îl scot din arendă și să îl lucrez eu.
Așadar, am contactat o firmă de topometrie și intabulări, pentru a-mi localiza terenul prin GPS, astfel încât să nu intru la vecini sau sa las de la mine ceva. Cu stupoare, am văzut că cei de la topometrie, in baza coordonatelor de pe intabulare, mi-au găsit terenul cu vreo 500 de metri distanță de unde era terenul nostru. Menționez că intabularea terenurilor agricole la noi, s-au făcut gratuit, acum 2 ani de zile. Nu as fi avut vreo problema cu schimbarea locului, numai că pe terenul nostru, avem plantată o vie de vreo 20 de ani și este într-o vale cu panza freatica foarte joasă, in diferența terenului pe care mi l-au atribuit, care este practic în vârful dealului. Ce as putea face in situația asta?
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ivan Amelian , utilizator 13:09, 5 Aprilie 2022
Buna ziua,

Trebuie formulata o actiune tabulara pentru a se efectua inregistrarea in mod corect a terenului si o actiune in revendicare in masura in care terenul dumneavoastra a fost ocupat intre timp de alta persoana.

Pana acum ce teren ati dat in arenda? Terenul conform intabularii sau terenul conform titlului de proprietate?

Cu stima.
Terenul dat in arenda, a fost terenul conform titlului de proprietate.
Asa apare si pe harta agricola.
Ce inseamna "actiune tabulara"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren neproductiv nelly_moise nelly_moise Detin 5ha de teren extravilan plantat cu vita de vie conform Titlului de proprietate emis in 1993. Dat in arenda si doar exploatat,nu si intretinut ,acest ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila si definitiva =0 dmdc dmdc Din anul 1999 am o hotarare definitiva si irevocabila conform careia paratul (o societate comerciala si consiliul local)este obligat sa lase ... (vezi toată discuția)
Sfat achizitie teren extravilan aurelyan aurelyan Doresc sa achizitionez un teren in Branesti, teren care este la limita intravilanului cu extravilanul (vis-a-vis). Proprietarul are decat titlul de ... (vezi toată discuția)