avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mandat reprezentare tribunal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mandat reprezentare tribunal

Buna ziua si La Multi Ani

1.Am gasit o persoana fizica specialista in relatii de munca si as dori sa ma reprezinte la Tribunal pentru recuperarea drepturilor mele salariale.Va rog sa-mi spuneti daca Tribunalul recunoaste ca reprezentant al meu cealalta persoana fizica-mandatarul- ca avand calitate activa si daca are cineva un model de contract si cateva sfaturi utile si practice,va rog.
2.Este obligatoriu ca procura sa fie inregistrata la notar, si se poate in asa fel incat mandatarul sa aibe dreptul de-a semna cererea de chemare in jud. sau procura se face dupa introducerea cererii de chemare in judecata?Aici nu ma refer la buna-reaua credinta,doar la legalitatea actelor...Este posibila reprezentarea pe baza unui contract de prestari servicii?
3.Art. 68 C. pr. civ "mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat"-mandatarul are dreptul legal sa semneze cererea de chemare in judecata si sa depuna concluzii scrise ? Dar sa primeasca banii cuveniti mandantului intr-un cont bancar si ulterior sa-i dea mandantului? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
mihailaurentiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 7 Octombrie 2010
Persoana fizica va poate reprezenta la tribunal pe baza de procura facuta la un notar public.
Daca nu are studii juridice nu va putea pune insa concluzii orale in fata instantei, deci va trebui sa pregateasca in scris concluzii care sa rezume/sublinieze argumentele de fapt si de drept invocate in favoarea sustinerilor dvs.
Va fi cam dificil sa va recuperati de la partea adversa daca veti castiga procesul eventualele sume platite acestei persoane pentru a va reprezenta, sau chiar imposibil, daca mandatul este cu titlu gratuit.
Procura trebuie autentificata la notar ... procura trebuie să fie una ad litem (art. 68 alin. (1), teza 1 C.proc.civ.). Aşadar este vorba despre o procură în formă autentificată şi specială – din punct de vedere al conţinutului; dacă există totuşi o procură generală ea trebuie să cuprindă dispoziţie expresă, de natură ad litem (art. 67 alin. (2) C.proc.civ.).
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
interesant !!! dar poate fii valabila si in caz de recurs la curtea de apel ?
Da, daca se mentioneaza expres in procura.
procura se face inainte sau dupa introducerea cererii de chemare in judecata?

Alte discuții în legătură

Pot reprezenta in prima instanta daca nu sunt in tabloul consilierilor juridici? bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)