Nu vreau sa folosesc o agentie imobiliara sa cumpar un apartament. Imi caut singur anunturi pe site-uri libere, nu pe site-urile firmelor. Problema mea e ca agentiile preiau anunturi de la proprietari si apoi ma obliga sa semnez cu ei si sa-i folosesc si culmea, sa le platesc tot eu comision ca sa cumpar un apartament care imi place. Nu conteaza ca proprietarul nu a semnat nimic cu ei. Eu nu vreau sa lucrez cu o agentie, dar nu mai gasesc apartamente de vanzare care sa nu fie blocate de agentii. Ce pot sa fac? Este legal sa imi ceara mie comision, desi agentiile au intelegeri cu proprietarii, nu cu mine, in conditiile in care eu raspund la un anunt pe un site liber de genul publi24, olx etc? Intreb pentru ca in situatia de fata, sunt obligata sa platesc o agentie care nu face nimic pentru mine, doar pentru ca nu am de unde alege apartamente care nu sunt monopolizate de ei. Va spun de pe acum: sa nu vad comentarii despre cum sigur exagerez. Vad cateva sute de anunturi pe saptamana: 1% sunt de la proprietari. E grava situatia.
Așa este, situația este gravă.
Totuși, pentru că suntem pe un site juridic, definiți "mă obligă să semnez cu ei"!
Înțeleg că asaltul agențiilor este mare, dar aveți posibilitatea să nu semnați!
De asemenea, vă recomand să citit și rubrica "termeni și condiții" sau un fel de regulamente ale site-urilor pe care le accesați, poate au ei o portiță acolo.. agenții imobiliari...
Apoi... Ca ultima varianta trebuie sesizată protectia consumatorilor.
Dar atenție, cu notificare către agenți, mai întâi!
Asta este meseria unui agent imobiliar,cu asta se ocupa.Nu va obliga nimeni sa semnati nimic.Daca nu vreti sa apelati la un agent imobilar va descuracati altfel.Apelati doar la proprietar direct,intrebati la administratori de blocuri,etc.