Am o intrebare legata de mostenirea imobilului in care am crescut.
Tatal meu a decedat in 2020, am aflat ca prima lui sotie este inscrisa in cartea funciara impreuna cu tata iar divortul lor din '86 nu a fost finalizat. (Tatal meu intre timp s-a recasatroit cu mama, care a decedat in 2011, succesinea nu a fost facuta) Am obtinut sentinta definitiva de divort finalizata in 2020. Urmeaza sa inscriu aceasta decizie in cartea funciara. V-a figura si fosta sotie in acest document, inteleg ca vor fi considerati casatoriti pana in 2020, ceea ce mi se pare absurd? Cum v-a trebui sa procedez pentru a mosteni acest imobil?
Multumesc
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă divorțul nu ar fi fost „finalizat”, atunci nu se putea recăsători cu mama dvs. (A fost bigam?)
Ce ar trebui să înțeleg prin „nu a fost finalizat”?
Ce anume ați obținut dvs. în 2020? Ați obținut o hotărâre pronunțată ... „alaltăieri”(2020) sau ați obținut o copie legalizată a unei hotărâri care a fost pronunțată în '86?
Este posibil ca dvs. să faceți confuzie între: data eliberării copiei legalizate, data pronunțării hotărârii și data rămânerii definitive (și irevocabile, pe vremea aceea) a hotărârii. Sau ... nu prea pricep ce vreți să spuneți.
Dacă eu cer astăzi un duplicat al certificatului meu de naștere, nu înseamnă că m-am născut ... poimâine, la data eliberării lui.
Lămuriți-ne ce anume ați cerut în 2020. Continuarea unui proces? (ați întrat în proces în calitate de parte?). Sau ați cerut o copie legalizată a unei hotărâri mai vechi? Și ce scrie, mai exact (cu pixul) sub ștampila dreptunghiulară aplicată pe ultima pagină.
Hotărârea privește doar divorțul sau era și o hotărâre de partaj?
Extras carte funciara
t0much
Am castigat procesul in vederea unui apartament de pe urma defunctei mame prin hotarare judecatoreasca irevocabila in care specifica sa platesc surori mele o ... (vezi toată discuția)