avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Insciere in cartea funciara dupa divort - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Insciere in cartea funciara dupa divort - mostenire

Buna seara,

Am o intrebare legata de mostenirea imobilului in care am crescut.
Tatal meu a decedat in 2020, am aflat ca prima lui sotie este inscrisa in cartea funciara impreuna cu tata iar divortul lor din '86 nu a fost finalizat. (Tatal meu intre timp s-a recasatroit cu mama, care a decedat in 2011, succesinea nu a fost facuta) Am obtinut sentinta definitiva de divort finalizata in 2020. Urmeaza sa inscriu aceasta decizie in cartea funciara. V-a figura si fosta sotie in acest document, inteleg ca vor fi considerati casatoriti pana in 2020, ceea ce mi se pare absurd? Cum v-a trebui sa procedez pentru a mosteni acest imobil?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
NoemiN, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:04, 17 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă divorțul nu ar fi fost „finalizat”, atunci nu se putea recăsători cu mama dvs. (A fost bigam?)
Ce ar trebui să înțeleg prin „nu a fost finalizat”?
Ce anume ați obținut dvs. în 2020? Ați obținut o hotărâre pronunțată ... „alaltăieri”(2020) sau ați obținut o copie legalizată a unei hotărâri care a fost pronunțată în '86?

Este posibil ca dvs. să faceți confuzie între: data eliberării copiei legalizate, data pronunțării hotărârii și data rămânerii definitive (și irevocabile, pe vremea aceea) a hotărârii. Sau ... nu prea pricep ce vreți să spuneți.

Dacă eu cer astăzi un duplicat al certificatului meu de naștere, nu înseamnă că m-am născut ... poimâine, la data eliberării lui.

Lămuriți-ne ce anume ați cerut în 2020. Continuarea unui proces? (ați întrat în proces în calitate de parte?). Sau ați cerut o copie legalizată a unei hotărâri mai vechi? Și ce scrie, mai exact (cu pixul) sub ștampila dreptunghiulară aplicată pe ultima pagină.

Hotărârea privește doar divorțul sau era și o hotărâre de partaj?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara t0much t0much Am castigat procesul in vederea unui apartament de pe urma defunctei mame prin hotarare judecatoreasca irevocabila in care specifica sa platesc surori mele o ... (vezi toată discuția)
Pentru intocmire carte funciara, imposibilitate acces la titlul de proprietate original Alexander3 Alexander3 In urma dezbaterii succesiunii in instanta in urma decesului parintilor, a fost pronuntata hotararea definitiva si irevocabila. Sunt 7 mostenitori, din care ... (vezi toată discuția)
Acte necesare plecarii cu copilul din tara andreeaea andreeaea Buna ziua, Sunt o mamica divortata ,copilul fiindu-mi incredintat spre crestere si educare. Vreau sa plec din tara cu tot cu copil,sa muncesc, pentru o ... (vezi toată discuția)