avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract vanzare-cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract vanzare-cumparare teren agricol

Buna ziua,

Acum 5 luni am realizat un precontract de vanzare cumparare pentru un teren agricol. Proprietarul se angaja prin contractul respectiv ca pan la data de 1 septembrie sa - si realizeze actele de mostenire pentru acel pamant de la parintii lui (decedati). Odata ce a primit banii de la mine, nici macar nu mai vrea sa auda sa-si faca actele pentru a putea intocmi contractul de vanzare-cumparare. Stiu ca prin precontractul semnat el s-a obligat legal sa intocmeasca actele pana la data de 1.09.2006.

Puteti va rog frumos sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a-l determina pe mostenitor sa-si realizeze actele? Unde trebuie sa ma adresez si la cine sa reclam? Pot sa am castig de cauza cu acel precontract? Mentionz ca precontractul a fost realizat la notar, iar suma a fost platita cu martori.

Va multumesc mult,
Mihai
Cel mai recent răspuns: selling_justice_by_the_hour , utilizator 18:23, 11 August 2006
Inaintezi actiune in justitie pentru ca instanta prin hotararea ce o va pronunta sa oblige paratul sa incheie contractul de vanzare- cumparare sau hotararea pronuntata sa tina loc de contract de vanzare-cumparare!



Inaintezi actiune in justitie pentru ca instanta prin hotararea ce o va pronunta sa oblige paratul sa incheie contractul de vanzare- cumparare sau hotararea pronuntata sa tina loc de contract de vanzare-cumparare!
pai problema e ca ala nu vrea sa-si obtina certificatul de mostenitor;si nimeni nu-l poate obliga in sensul asta.asa ca instanta nu poate pronunta o hotarare cum zici tu pt ca vanzatorul nu este proprietarul acelui teren.
singura solutie este sa ceri in instanta rezolutiunea antecontractului pt a-ti recupera banii.
Scuze, ai dreptate, nu sesizasem mentiunea referitoare la deschiderea succesiunii!
Ba da, instanta poate obliga promitentul-vanzator la deschiderea succesiunii sub sanctiunea daunelor cominatorii pe zi de intarziere, deoarece este o obligatie asumata si pe care numai el o poate aduce la indeplinire. Asta, bineinteles, daca este sesizata de promitentul-cumparator dupa expirarea termenului maxim stabilit pentru incheierea contractului. Pana atunci nu trebuie uitata nici inscrierea la Cartea Funciara (chiar daca nu o are inca deschisa - in registrul vechi de transcriptiuni) a antecontractului, pentru ca promisiunea sa fie opozabila viitoarelor persoane interesate sa cumpere.
ceea ce spui tu e valabil doar daca admitem ca acel antecontract reprezinta o acceptare tacita a mostenirii(ceea ce e discutabil pt ca el poate sa spuna ca nu a avut intentia asta) pt ca altfel nimeni nu poate fi obligat sa accepte o mostenire.

Alte discuții în legătură

Pact asupra unei succesiuni viitoare Daniela Covaci Daniela Covaci Prin antecontractul de vânzare încheiat în formă autentică sub nr.346/21.02.2016, vânzătorul-promitent A.B. şi promitentului cumpărător C.D. şi-au ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?! halumislili halumislili Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare - imobiliare reespdc2005 reespdc2005 In martie 2007 am facut formalitatile pt cumpararea unei case. Am intocmit un antecontract de vanzare cumparare la notariat urmand ca vanzatorii sa-si obtina ... (vezi toată discuția)