avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Individuala, “contractor independent”
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Individuala, “contractor independent”

Buna ziua! In urma unei selectii si a unui interviu am obtinut un contract cu o firma din Statele Unite pentru prestarea unor servicii de design. Statutul meu in contract este de “contractor independent” iar sumele de bani aferente serviciilor pe care le prestez imi sunt virate bilunar in contul personal. Ulterior am infiintat o Intreprindere Individuala, cod CAEN 7410. As dori sa stiu daca pot sa inregistrez si sa declar in Declaratia Unica veniturile acestea ca venituri ale I.I, avand in vedere ca firma beneficiara nu va modifica contractul initial.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
cristinavintu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinavintu , utilizator 13:05, 18 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intra in contabilitatea I.I. daca nu reusiti sa-i convingeti sa faca contractul pe I.I.. Veti trece acele venituri separat in declaratia unica ca venituri din strainatate.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe venituri din contract sua "independent contractor" Sorindinct Sorindinct Ce taxe trebuie sa plătesc pentru venituri independente cu contract munca în SUA sub titlu de \"independent contractor\"? Cum declar aceste venituri? ... (vezi toată discuția)
Înființare srl pentru prestarea de servicii și activități de e-commerce dascalu.florin dascalu.florin Bună ziua. Doresc să îmi înființez un SRL din 2 motive: pentru a putea presta servicii de design grafic și pentru a putea vinde produse digitale (pe ... (vezi toată discuția)
Intrebari pfa - web design mastermindsro mastermindsro Buna seara! Doresc sa ma inregistrez ca PFA cu norma de venit. Domeniul meu de activitate este vanzarea de produse gata facute web design si servicii web ... (vezi toată discuția)