avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt portofel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt portofel

buna,
sorei mele i-a furat portofelul in tramvai.Politia se afla in tramvai si l-au prins pe infractor.ea a dat declaratie ca persoana vatamata si eu ca martora.Amandoua am specificat in declarati ca nu dorim sa mai fim reaudiate. Acum am primit citati sa ne prezentam in instanta ea ca pesoana vatamata si eu ca martora.ce se intampla daca nu ne prezentam?ce ar trebui sa facem?in portofel avea 10 ron
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 14:01, 13 Ianuarie 2010
Dar nu inteleg de ce ma audiaza daca eu am mentionat ca imi mentin declaratia si nu doresc sa mai fiu reaudiata?(asta s-a intamplat la politie)
Eu nu imi pot lasa examenele sa ma duc la proces.
Din nefericire,nu dvs.sunteti cea care dispune,ci instranta de judecata,in conformitate cu prevederile legii despre care am vorbit mai sus.Dvs.nu sunteti in masura sa negociati legea si de fapt,nimeni nu poate face aceasta.
Normal ca va trebui sa va prezentati la instranta de judecata, in conformitate cu prevederile legii. Dumneavoastra, spuneti ca in portofel aveati numai 10 ron, dar daca aveati 1000 ron?. La flagrant nu conteaza prejudiciul.
De fapt,puteti solicita,in scris, amanarea cauzei,in vederea audierii dvs.dupa terminarea examenelor pentru a fi audiata de catre instanta.
In caz contrar, instanta poate dispune aducerea dvs.cu mandat de aducere,dar si amendarea dvs.pentru neprezentare,conform prevederilor legale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la plangeri intr-un caz penal anamariaf anamariaf Buna, as avea neboie de ajutor in cazul unei citari de prezentare la tribunal in urma unei declaratii intr-un caz de infractiuni pe internet . ideea e ca tot ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere parte vatamata pt audiere ca si martor MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Sunt parte intr un proces penal, fiind invinuit. Avand in vedere ca partea vatamata nu s a constituit parte civila in dosar am cerut audierea lui ... (vezi toată discuția)
Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)