avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o cunoștință care se confrunta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o cunoștință care se confrunta cu următoarea ...

Buna ziua,
Am o cunoștință care se confrunta cu următoarea problema:
A plecat în vacanță pe cont propriu și în timpul călătoriei, pe teritoriul Columbiei a fost jefuit de tot ce avea și împușcat. A scăpat cu viață, însă acum este internat la un spital în zona Cali și i se solicita plata serviciilor medicale,
Cei de la ambasada nu cooperează, i-au comunicat doar faptul că îi poate oferi o foaie de călătorie, în condițiile în care victima și-a pierdut vederea și nu se descurca singur pentru deplasarea în tara de reședință.
Nu înțeleg cum funcționează legislatia in afara UE, dar pare de neînțeles faptul că un om este deposedat de tot ce are, aproape omorât și i se aduce la cunoștință că are cheltuieli cu spitalizarea de 20.000 euro.
Va rog sa mi spuneți dacă se poate folosi de anumite drepturi în acesta situație și dacă se poate încadra la tratament umanitar având în vedere contextul.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:23, 18 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Nu este nimic de neinteles, in situatia expusa. Omul a beneficiat de servicii medicale, care trebuiesc achitate. Cheltuielile nu cad in sarcina ambasadei, ci in sarcina persoanei care a beneficiat de ele. Ambasada poate acorda doar servicii consulare.
Toata situatia putea fi evitata prin incheierea unei asigurari medicale de calatorie, in valoare de cate zeci, poate sute de lei. Aceasta asigurare ar fi acoperit si serviciile medicale si repatrierea perrsoanei.
Pentru mine e de neinteles, cum te poti deplasa intr-o asemenea zona, destul de nesigura, fara asigurare, pentru ca ulterior sa acuzi ambasada sau legislatia non-UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pierdute, refacere din strainatate Muraras_1 Muraras_1 Prima data vreau sa doresc tuturor un An nou fericit si multa sanatate. Problema mea este urmatoarea: nu mai am nici un act care sa dovedeasca identitatea ... (vezi toată discuția)
Expirat pasaport camus camus Ce se intampla cu un cetatean moldovean caruia i-a expirat pasaportul, de 4 ani? Precizez ca nu are nici viza de sedere si doreste sa se intoarca in ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent va rog! pasaport expirat in strainatate Baphomedd Baphomedd Sunt in Turcia şi mi-a expirat pasaportul ,vreau sa stiu daca vor fi probleme la plecarea in Romania,pentru ca am de gand sa plec cu el expirat. Macar sa stiu ... (vezi toată discuția)