avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

Cu ocazia sarbatoririi zilelor localitatii,s-au primit sume de bani, cu titlu de sponsorizare din partea mai multor agenti economici.Era normal ca aceste sume sa fie inregistrate in contabilitatea primariei?
Cel mai recent răspuns: herea56 , utilizator 18:13, 3 Ianuarie 2010
Da , trebuie inregistrate , dar atentie ! Pentru Primarie , banii , constituie " alte venituri " ( impozabile ). La randul ei , Primaria , poate efectua sponsorizari , cf. legii !
Legea sponsorizarii are prevederi clare ( definite , limitate) .
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
ContSters109653, utilizator
nu ma pricep la conta/fiscalitate institutii bugetare, dar ma intreb :din moment ce sumele primite cu titlu de sponsorizare de catre orice entitate care are acest drept ,conform legii ,sint venituri neimpozabile , pentru o primarie de ce ar fi ?
La solicitarea mea,in scris,nu am primit decat un raspuns verbal: ca nu e treaba mea in ce fel s-au cheltuit banii din sponsorizari,deoarece el, prin metode numai de el stiute a strans aceste sume (este vorba de primar) Consider un abuz din partea primarului,asupra acestui aspect,cred,trebuie sesizat parchetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - bani din sponsorizare neutilizati de la un an la altul Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 ONG - Bani din sponsorizare neutilizati de la un an la altul Buna ziua, In cazul unei organizatii nonprofit care a incasat prin sposorizare de la o ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari pentru asociatie sportiva fara personalitate juridica? dmarius1 dmarius1 Buna ziua, Am infinatat de mai multi prieteni un club sportiv (jucam handbal amator) , am renuntat practic la el dupa ce am vazut cat acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare, activitate de cercetare documentare publicare carte adelyna23 adelyna23 Vreau sa scriu o lucrare cu carcter comercial- stiintific. Pentru documentare exacta si amanuntita am convenit cu o pesoana juridica sa incheiem contract de ... (vezi toată discuția)