avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodie

Buna ziua, stiu un caz de proces de divort ,dar nu stiu cum se poate face sa primeasca tatal custodia copilului minor. Mama copilului e o mama denaturata,dar fiind legile in vigoare ca nu poti filma sau inregistra o persoana fara acordul ei ,tatal nu poate demonstra chestia asta, Specific ca mama copilului nu are grija de el,fumeaza langa el ,la mancare nu ii da ceea ce ar trebui sa manance un copil de 10 luni.Copilul nu are stabilitate,nu poate sta in pozitia sezut, nu poate sta in picioare ,iar copilul este clinic sanatos . Il tine doar pe spate si ii paseaza telefonul. Specific ca asa zisa mama face ceva scoala, iar copilul sta in grija mamei dansei care este schizofrenica ,automat nu poate avea grija de un copil. In casa dansei este o mizerie de nedescris. A fost anuntata protectia copilului , dar acestia la randul lor au anuntat persoana reclamata ca vor veni in vizita, bineinteles ca nu au gasit in casa ceea ce a fost declarat la protectia copilului. Din cate stiu eu , in cazuri de genul protectia copilului nu anunta inainte sa vina ca sa poata gasi exact ce se descrie in declaratie. Mama copilului ,nu raspunde la usa,la telefon sau la mesaje tatalui ,decat dupa n ore sau chiar deloc ,nu il lasa sa isi vada copilul.
Vreau sa stiu cum poate tatal sa preia custodia copilului permanenta. Iar mama sa fie decazuta din drepturile parintesti.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
madasis069, utilizator
Cel mai recent răspuns: madasis069 , utilizator 12:42, 18 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru o apărare eficienta, avocatul se întreabă inainte de a deschide procesul, nu dupa ce deja a fost redactata actiune pentru ca altfel nu mai valoareaza si nu mai ajuta cu nimic sfaturile noastre.
O actiune bine redactata, motivată in fapt si in drept, reprezintă mai mult de 50% din succesul procesului.
Daca totusi aveti un avocat angajat, este indicat sa discutati direct cu acesta deoarece doar dansul cunoaște toate piesele dosarului.
Pentru o a doua opinie juridica, în astfel de cazuri sensibile, mergeti cu o copie a dosarului la avocat si va poate spune ce se mai poate face in viitor.
Decăderea din drepturile parintesti nu poate fi cerută de tata. Doar instituțiile abilitate in domeniul protectiei copilului pot face acest lucru, pentru motive strict limitativ prevăzute de lege.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
Am inteles. Da, este un avocat angajat si are dosarul tot. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama pleaca la munca in strainatate twilight3 twilight3 as dori sa stiu si eu ce se poate face in cazul unui minor in varsta de 11 ani care este in custodia mamei in urma procesului pt custodie dar mama sta la munca ... (vezi toată discuția)
Solicit un raspuns urgent privind custodia unui minor MarynaM MarynaM Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 2 ani si pana in prezent am stat acasa pentru cresterea lui,neavand nici un ajutor de la stat,mentionez ca nu a avut cine ... (vezi toată discuția)
Sotul vrea sa imi ia fetita PanaitFlorina PanaitFlorina Buna ziua..eu si sotul meu nu ne mai intelegem de ceva timp..de la o vreme a inceput sa abuzeze de mine(ma obliga sa intretin relatii sexuale cu el)..cel mai ... (vezi toată discuția)