avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se incadreaza un garaj la parterul unui bloc? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se incadreaza un garaj la parterul unui bloc? Domeniul public sau privat? Buna ziua. Am o ...

Cum se defineste garajul pe domeniul public?

Buna ziua.

Am o intrebare legata de regimul unui garaj. Este vorba de un garaj aflat la parterul unui bloc construit in perioada comunista. Garajul a existat de cand s-a construit blocul. Acesta figureaza in CF-ul apartamentului ca si garaj, impreuna cu boxa aferenta apartamentului.
In acest caz, cum se incadreaza acest garaj? Este pe domeniul privat (fiind parte din imobil, similar cu regimul unui apartament) sau public (neffind efectiv in apartament, ci la parterul imobilului) ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:00, 18 Februarie 2021
Garajul are stautu de spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta
Garajul face parte din intreaga constructie imobil de locuit in comun
Multumesc de explicatie. Dar tot nu imi este clar daca in acest caz se incadreaza ca fiind domeniu privat sau public? Fiind vorba de "constructie imobil de locuit in comun" este domeniu public?
Este domeniu privat, terenul pe care e garajul e al dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire boxe anexe/depozit lemne pe zidul blocului zuym zuym Buna, Am un spatiu comercial la parterul unui bloc, si unii locatari au construit (fara autorizatie) boxe in spatele blocului, lipite de zidul spatiului ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)
Boxele de la parter anamariatudor anamariatudor stau la parterul unui bloc unde avem si o boxa (tot la parter) langa apartamentul nostru si o detinem de mult timp. vecini nostri de la parter au renutat la ... (vezi toată discuția)