avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... TERMEN DE APEL - 30 ZILE CALENDARISTICE SAU LUCATOARE ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

TERMEN DE APEL - 30 ZILE CALENDARISTICE SAU LUCATOARE ?

TERMEN DE APEL - 30 ZILE CALENDARISTICE SAU LUCRATOARE ?
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:04, 18 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Termenul pe zile se calculeaza pe zile calendaristice. Conform art. 181 alin 2 C.pr.civ. "când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește; (2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează..."
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
cab av PIRSAN SILVIA, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici,nici ci zile libere conform procedurii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel simonaiulia simonaiulia daca o hotarare a fost data pe 10 decembrie 2014 si are drept de apel 30 zile de la comunicare , cum se considera cele 30 zile ? calendaristice sau lucratoare ... (vezi toată discuția)
Calcul termen de 10 zile Corina Dina Corina Dina Am o hotarare comunicata in 08.03.2016 , cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare . Va rog mult sa imi confirmati daca 21.03.2016 este ultima zi ... (vezi toată discuția)