Cum pot contesta o expertiza extrajudiciara tehnica imobiliara ?
Buna ziua , sunt intr un conflict cu asiguratorul Groupama ,care a facut tot ce ii sta in putinta sa nu plateasca o dauna provocata de o teava sparta .
Am vreo sansa sa contest in instanta sau o cale mai usoara- o expertiza extrajudiciara tehnica -in care un expert platit de groupama a concluzionat ca problema este de la un niplu de la o teava pe apa calda incorect infiletat -desi este pe apa rece nu apa calda -atunci cand am contestat aceasta expertiza mi s a raspuns oficial ca nu face nici o diferenta apa calda /apa rece -nu conteaza ..important este ca nu a fost infiletat corect-, a precizat ca dauna este mai veche de 12 luni ( desi noi stam in casa de 4 ani si daca ar fi curs asa eram in piscina)-tin sa precizez ca totul s a intamplat in spatele unui perete rigips fara acces ,cadita dus montata incorect -cand am contestat cu poze si observatii mi s a spus ca si atunci cand iesi din dus uzi pe jos
- nu mi s a dat copie la nici un proces verbal si nici copie poze si filmari -pt contraexpertiza
Decizia de a nu plati de catre Groupama o puteti contesta la Comisia de supraveghere a asigurarilor.
Puteti deschide actiune in instanta si sa solicitati instantei sa aprobe efetuarea unei expertize tehnice judiciare. In acest caz, expertiza tehnica extrajudiciara, de regula, nu este avuta in vedere de catre instanta.
Solicitati asiguratorului sa depuna la dosar toate documentele (expertiza extrajudiciara, poze, etc.) care au stat la baza deciziei de a nu plati. Depuneti si dvs. la dosar, pozele pe care le detineti.
Verificati in conditiile contractuale ce riscuri sunt asigurate de polita.
Nu este clar care este cauza daunei: o teava sparta sau un niplu. De regula, daunele provocate de tevi sparte sunt acoperite de clauze suplimentare atasate la polita, nu de polita in sine. Daca dauna este intradevar provocata de un niplu infiletat incorect, atunci polita nu va ajuta.
Teava comuna sparta.
Ionut.D
Buna ziua,
Detin un apartament cu 2 camere intr-un bloc construit inainte de 1977. Tevile comune din bucatarie (apa rece, apa calda si scurgerea) n-au fost ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil
trust.2003
Am incheiat in luna nov 2010 o polita de asigurare la o soc de asigurari(nu dau numele ). La o luna distanta observ ca podeau baii este inundata atat si ... (vezi toată discuția)