avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele urmează sa primească o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele urmează sa primească o condamnare de 4 ...

Tatăl fetiței mele urmează sa primească o condamnare de 4 ani
Împreuna avem o fetița de 1 an care in certificatul de naștere are trecut doar numele meu.
Îmi spune ca are nevoie de o recomandare din care sa reiasă ca are un minor in întreținere.
Cum se face acest document și ce trebuie sa conțină el?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:36, 19 Februarie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este evident că, dacă vrea să demonstreze că are un minor în întreţinere, el trebuie să recunoască copilul.Este simplu, mergeţi cu certificatul de naştere la Starea Civilă şi acolo, el declară să e tatăl copilului. Numele lui va fi trecut pe certificatul de naştere. Din calitatea de tată, va avea drepturi asupra copilului şi obligaţia de a plăti pensia alimentară, pe care, indubitabil, nu o va putea plăti pe perioada detenţiei. Însă va avea drept de relaţii cu copilul, dreptul de a hotărî împreună cu dvs. grădiniţa, şcoala copilului, va trebui să-i cereţi acordul pentru paşaportul copilului, pentru fiecare ieşire din ţară.
Ideea este ca eu nu îmi doresc ca el sa fie pe certificatul copilului pt ca ma tem ca pe viitor sa nu îmi ceara banii dacă voi avea nevoie de semnătura lui pt copil. El mi-a spus ca are nevoie de la mine de o declarație de mâna scrisă din care sa reiasă ca el este responsabil fata de copil. Întrebarea mea este dacă aceasta foaie ar fi luată in considerare, nefiind un document oficial
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice act scris şi semnat de dvs. este dovada indiscutabilă că el e tatăl copilului şi, oricând veţi dori ulterior să negaţi asta (de ex. vă căsătoriţi şi soţul vrea să adopte copilul dvs., deci el să fie trecut ca tată în certificat), nu o veţi putea face. Şi, în altă ordine de idei, o asemenea declaraţie nu are nici o valoare, decât însoţită de certificatul de naştere sau un contract de intreţinere, în care trebuie trecute toate datele copilului, numai bine ca să poată el merge la Starea Civilă fără dvs. şi să recunoască copilul. A fost bine învăţat. Eu vă sfătuiesc să tergiversaţi, cu cât mai târziu, cu atât mai bine (niciodată, dacă e posibil)
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
EllaIssa a scris:
Întrebarea mea este dacă aceasta foaie ar fi luată in considerare...

Sau mai bine scrieți dvs. vreo rețetă de prăjituri, în caz că vă vine a scrie ceva.
Nu sunteți dvs. obligată să scrieți nimic. Și ar fi preferabil să nu o faceți, indiferent cât de oficială sau nu vi s-ar părea foaia aceasta.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima carte de identitate... (certificat de nastere nou-nascut) eRikarda eRikarda Buna ziua , am si eu o intrebare .. Daca nu sunt cununata cu tatal copilului pana la nastere , pot sa -l trec pe tatal in certificatul copilului ? (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere ioana71 ioana71 Buna ziua.Suntem divortati iar sotul meu a spus ca nu vrea sa recunoasca copilul, chiar daca este al lui si este conceput in timpul casatoriei. Avocata lui i-a ... (vezi toată discuția)
Numele tatalui in certificatul de nastere al copilului iulek iulek Buna seara .Sunt necasatorit iar de curand prietena mea a nascut iar pe certificatul de nastere al copilului nu a fost trecut numele meu(al tatalui).V-as ruga ... (vezi toată discuția)