avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... De la ANAF am primit somatii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

De la ANAF am primit somatii

Buna ziua , sotia mea este coproprietar la un imobil cu fratele ei. Noi in 2002 am plecat din tara iar fratele sotiei a inchiriat imobilul fara acordul acesteia falsificandu-i semnatura pe un contract de inchiriere. In urma inchirierii fratele sotiei a incasat o anumita suma de bani de-a lungul timpului pentru care nu a platit impozit. In 2019 ne-am intors in tara si avem impreuna un apartament. De la ANAF am primit somatii ca sa platim jumatate din suma datorata ca si impozit desi noi nu beneficiem in niciun fel de acel imobil din cauza ca fratele sotiei a amenintat-o. Desi nu inteleg cum a putut fi inregistrat la ANAF contractul de inchiriere fara sa fie prezenta si sotia ca si coproprietar as vrea sa stiu ce putem face? Avem in urma unei cereri facute la arhiva documentele prin care putem dovedi ca semnatura in cauza nu apartine sotiei deoarece la acel moment nu se afla in tara. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stefan Dragomir , utilizator 08:27, 20 Februarie 2021
Buna ziua ! Solutia simpla ar fi aceea de a plati beneficiarul real al chiriei toate datoriile referitoare la acest imobil . Banuiesc ca perspectiva efectuarii unei plangeri penale cu privire la falsificarea semnaturii sotiei dvs. ar putea fi un imbold suficient pentru punerea in practica a solutiei simple enumerate anterior , cu atat mai mult cu cat inteleg ca nu aveti pretentii asupra sumelor incasate din inchirierea imobilului ! Succes !
Multumesc, dar cu acel individ nu se poate discuta, am incercat de mai multe ori. Daca nu gasesc solutie la ANAF ma duc la procuratura sa fac plangere si impotriva ANAF deoarece au certificat documente de impunere bazate pe fals si fara ca si coproprietarul sa fie prezent la incheierea contractului de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotie coasigurata pe contractul de munca al soțului? roxi27 roxi27 Buna ziua, Am urmatoarea speta. Sot si sotie coproprietari ai unui imobil inchiriat. Sotul este trecut pe contractul de inchiriere. Sotia este momentan fara ... (vezi toată discuția)
Evacuare rude sotie din imobil proprietate comuna Preotu  Alexandru Cotiso Preotu Alexandru Cotiso Buna Ziua. Speta ar fi cam asa. Sot si sotie si copil minor. Cumpara un teren. Ridica un imobil(p+1). Cand este terminat parterul imobilului, sotia asi aduce ... (vezi toată discuția)
Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)