avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare rude sotie din imobil proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare rude sotie din imobil proprietate comuna

Buna Ziua. Speta ar fi cam asa. Sot si sotie si copil minor. Cumpara un teren. Ridica un imobil(p+1). Cand este terminat parterul imobilului, sotia asi aduce in imobil mama, trei frati si un unchi bolnav paralizat si vreo trei caini agresivi. Scandaluri, certuri, batai. Cam doi ani si ceva. Sotia intenteaza proces de divort si din cauza scandalurilor si batailor sotul pleaca din imobil. Sesizam autoritatea tutelara cu privire la pericolele la care este expus copilu(( musacaturi de caini, lipsa supraveghere, etc). Cerem politiei ajutorul privind reintegrarea in spatiu. Imediat ce echipajele de politie pleaca, incep iar scandalurile si sotul trebuie sa pelce din imobil speriat de rudele sotiei si caini. Am ceva inceperi de u.p impotriva lor. Avem prim termen la divort. Am notificat o cu privire la faptul ca nu are acordul meu privitror la gazduirea rudelor. Mai mult decat ata ai atrag atentia ca le a facut acte de luare in spatiu fara acordul meu, falsificandu-mi semnatura. Vreau sa evacuez rudele si cainii in timpul divortului, inainte de investirea instantei cu partajul si solutionare. Sfaturi- pareri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Preotu Alexandru Cotiso , Avocat 12:37, 21 Februarie 2010
Mergi la procuratura intr-o audienta , povestete ceea ce ai scris aici, te vor invata ei. poti cere evacuarea lor bineinteles. mai poti denunta si falsul. dar procuratura poate rezolva problema ta. sau o iei pe calea celalata iti iei 3 ,4 baieti si mergi sii cazezi acolo si tu, sau o familie de tigani. apoi pleaca ei stai pe pace.
da. este o solutie si asta. eu am ales totusi pe cea legala. adica, a solcitat evacurea pentru lipsa de titlu a rudelor sotiei si pentru imposibilitate de conveinturie(doua temeiuri de drept diferite). in temeiul regulii accesiunii prevazute de art. 483 C.civ, fructele provenite de la bunurile comune sunt si ele comune; in conformitate cu principiul egalitatii sexelor sotii, administreaza si folosesc bunurile comune impreuna si dispun tot impreuna de ele-art 35 alin.1 C.fam; sotii se pot intelege asupra modului de administrare, folsinta si dispozitie, cu conditia ca prin aceasta sa nu aduca vre o atingere drepturilor pe care fiecare dinte ei le au asupra bunurilor comune in virtutea art 35 C.fam; regula potrivit cu care sotii administreaza folsesc si dispun impreuna de bunurile comune a-si gaseste aplicarea in tot timpul cat dureaza casatoria, in consecinta aceasta regula se aplica si in cazul in care sotii traiesc separat, oricat de mult ar dura aceasta situatie- in acesst sens i-am aratat ca act ca actele de binefacere se pot face de unul dintre soti cu consimtamantul prezumat al celuilat sot, consimtamant pe care sotia nu-l are si nu-l poate prezuma intrucat prin prezenta notificare i-am arat expres ca nu sunt de acord ca rudele sa locuiasca in casa
Pana la solutionarea cauzei, mai ramane o problema, cainii. Pe asta cum o m ai solutionez???:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura sotului mihasim mihasim Trebuie sa semnez un plan de situatie intocmit de arhitect, prin care imi dau acordul pentru o compartimentare comuna cu un vecin. Sotul meu este plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj sunmen28 sunmen28 Intrebare...Doi soti,nu se mai inteleg,el isi gaseste pe altcineva si pleaca de acasa la respectiva,luand si cateva bunuri comune din casa fara consimtamantul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile anonim anonim In timpul casatoriei sotul a cumparat un apartament. Sotia nu a fost in tara in momentul semnarii contractului de vinzare-cumparare. Exista posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)