avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa tata in certificat! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa tata in certificat!

Buna ziua! Mătușa mea Aneta are in certificatul de nastere o liniuta la tata. Tatăl ei nu a fost prezent la nastere fiind cioban plecat cu oile in anul 1955 ,mama declarind-o singura la sfat. Tatăl intors cîndva a recunoscut-o, o stiu de sora cei 5 frați ai săi.
Azi mătușa nu mai poarta numele după tata caci s-a căsătorit și a devenit Nicolae. Avînd în vedere că o suprafață de 5 ha de pămînt va trebui împărțită în notariat,desi e trecuta in titlu de proprietate, mătușa nu poate dovedi că e fiica autorului tata pt ca are liniuta
in certificatul de nastere si se considera ca nu e fiica fostului ei tata care deține cele 5 ha in titlu.
Unde se poate adresa pt a-și dobîndi in certificatul de nastere tatăl și cum? Poate merge cu 2 frați martori undeva pt a rezolva dacă părinții ei sunt decedați?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2021
Nica70, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:00, 22 Februarie 2021
Ati spus că tatăl a recunoscut-o cand s-a reintors.
Cum a recunoscut-o, daca nu i-a schimbat certificatul de nastere, în sensul înscrierii lui ca tata?
Inteleg ca nici părinții matusii nu au fost căsătoriți.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2021
raluk0207, utilizator
Părinții au fost căsătoriți legitim. Tatăl a recunoscut-o in familie si comunitate însă in actul de nastere a rămas liniuta, nu se punea mare pret la vremea aceea pe acte!.
Părinții au fost căsătoriți legitim.

exista un certificat de casatorie ?
Sigur ca exista și certificatul de căsătorie al părinților!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mătușa nu poate dovedi că e fiica autorului
Sa incerce ( cu certificatul ei de nastere si ala de casatorie al parintilor) la starea civila sa ceara eliberarea altui certificat de nastere care din eroare a iesit cu liniuta, fiind vb de un copil nascut in casatorie.
Daca nu reuseste , va trebui sa se adreseze judecatoriei sa se constate ca e copilul tatalui ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate tata sa fie recunoscut in acte ca fiu al bunicului meu, acesta din urma fiind decedat? puscasu_maria puscasu_maria Tata si sora lui au aceiasi parinti, sunt frati buni, dar matusa mea are numele bunicului, iar tata numele bunicii, nefiind cununati. Pentru ca in ani 53-55 , ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietare si cale de a avea titlu de proprietate Kurlz91 Kurlz91 este pamint si padure de pe stramos care a fost dat la tatal si familie , unde a dat pamintul pe titlu comun la copii si padurea nu a fost recuperata... cum as ... (vezi toată discuția)
Drepturi copii-parinti necasatoriti. buna ziua! se dă urmatoarea situatie: părintii nu au fost casatoriti, ... Lorena87 Lorena87 Buna ziua! Se dă urmatoarea situatie: părintii nu au fost casatoriti, desi au trait impreuna pana la finalul vietii. Au avut 5 copii, primii 2 poarta numele ... (vezi toată discuția)