avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat acum 2 luni. suntem 3 mostenitori.cum intram in poseia unui teren detinut de bunicul ,tatal tatalui meu,care nu a fost retrocedat in timpul vietii tatalui meu.nu avem decat schita amplasament teren si cererile pt retrocedare.problema este stramutarea terenului de la primarie la ocolul silvic .ce ma sfatuiti sa fac?trebuie sa apelez la un avocat acum sau dupa succesiune.mentionez ca tatal meu era unicul mostenitor.acum suntem noi dar cum el *tatal meu*nu a intrat in posesie cum se poate face.facem succesiunea doar pe bunurile pt care sunt acte sau rezolvam problema cu pamantul intai
Cel mai recent răspuns: toma_florin74@yahoo.com , utilizator 19:41, 4 Ianuarie 2010
buna seara!
dezbateti succesiune pe bunurile care exista in acest moment, vi se va emite Cm, iar cu acesta veti face dovada calitatii de continuatori ai persoanei tatalui dvs si veti face demersurile in vederea retrocedarii terenului respectiv.
ulterior ob actelor de prop veti putea su[limenta CM.
Deschideţi procedura succesiunii...pentru a face dovada calităţii de moştenitor..
In momentul in care se va dezbate succesiunea puteti sa luati in calcul si terenul care urmeaza sa fie retrocedat pentru a stii cota- parte care va revenii fiecarui mostenitor,dupa care cu titlul de mostenitor continuati procedura de revendicare pentru retrocedarea lui,pentru ca dumneavoastra in urma titlului de mostenitor ve-ti urca in drepturile tatalui.
ioana_cristea a scris:

buna seara!
dezbateti succesiune pe bunurile care exista in acest moment, vi se va emite Cm, iar cu acesta veti face dovada calitatii de continuatori ai persoanei tatalui dvs si veti face demersurile in vederea retrocedarii terenului respectiv.
ulterior ob actelor de prop veti putea su[limenta CM.

Raspunsul mai sus citat este cel corect. Se va dezbate succesiunea dupa tatal dvs. pe bunurile existente in prezent in patrimoniul sau. Nu se poate lua in calcul - in masa succesorala - un bun ...eventual; notarul nu poate include (deocamdata) acel teren in randul bunurilor care vor aparea in certificatul de mostenitor. Adaug ca, daca pe numele bunicului patern nu figureaza in prezent alte bunuri, atunci - cu privire la succesiunea acestuia - ar fi indicat sa obtineti macar un certificat de calitate (de la notarul competent - cu sediul in raza judecatoriei ultimului domiciliu al defunctului - inscris pe actul de deces). Lucrurile nu-s complicate, ci tin doar de niste reguli, pe care daca le respectati intocmai, totul decurge destul de usor. Succes !
Primul pas il reprezinta dezbaterea succesiunii tatalui dvs., in urma careia veti obtine certificatul de mostenitor asupra bunurilor si drepturilor ce constituie patrimoniul decedatului.
Ulterior obtinerii certificatului si pe baza acestuia puteti revendica terenul despre care vorbiti, dreptul de revendicare fiind un drept ce va apartine in calitate de mostenitor.
In actiunea introdusa pentru revendicarea terenului veti chema in judecata Directia Silvica in patrimoniul careia a fost trecut terenul, pentru, retrocedarea bunului.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat pentru introducerea actiunii de retrocedare. Nu este rau daca veti consulta un avocat si cu ocazia dezbaterii succesiunii.
Succes.

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor poate mosteni si transmite drepturi litigioase ? sinnerclub sinnerclub Buna ziua. Doresc sa aflu daca un sot supravietuitor poate mosteni si transmite drepturi litigioase asupra unor bunuri ce fusesera nationalizate cu ani in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Zaharneanu Tatiana Zaharneanu Tatiana Am un titlu de proprietate pentru un teren pe numele unei matusi, sora cu tatal meu.Dupa decesul acesteia, mostenitoarea ei, fiica adoptiva, a decedat si ea.A ... (vezi toată discuția)
Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)